AKTIVNOSTI POLICIJE

Berane i Rožaje: Uhapšene dvije osobe zbog krađa

Navodi se da su službenici Centra bezbjednosti (CB) Berane u subotu uhapsili S.B. (19) zbog sumnje da je počinio dvije teške krađe
194 pregleda 0 komentar(a)
Hapšenje, Foto: Shutterstock
Hapšenje, Foto: Shutterstock
Ažurirano: 16.07.2018. 15:00h

Beranska policija rasvijetlila je dvije teške krađe i uhapsila jednu osobu osumnjičenu da je počinila ta krivična djela.

Iz Uprave policije je saopšteno da je i rožajska policija rasvijetlila dvije krađe i uhapsila jednu osobu osumnjičenu da ih je počinila, dok je protiv druge podnijeta krivična prijava u redovnom postupku.

Navodi se da su službenici Centra bezbjednosti (CB) Berane u subotu uhapsili S.B. (19) zbog sumnje da je počinio dvije teške krađe.

„On je jedno krivično djelo počinio na štetu D.C, tako što je provalio prozor na kući i sa prvog sprata ukrao jedan lovački karabin marke „Gerd Suhl“ kalibra 8x57 milimetara i lovačku municiju 50 komada kalibra 7,9 milimetara i jedan čaršav. On je ukradene stvari odvezao sa lica mjesta biciklom“, kaže se u saopštenju.

Dodaje se da je S.B. ukradene predmete prodao nepoznatim osobama za 50 eura.

„Drugo krivično djelo, S.B. je počinio 8. juna na štetu Ž.R, tako što je uklonio betonske blokove sa prozora kuće i iz podrumskih prostorija ukrao oko 17 buntova različitih presjeka i druge elektromaterijale“, kaže se u saopštenju.

Navodi se da su ukradeni predmeti pripadali osobama koje su ih odložile u podrumskim prostorijama kuće Ž.R. S.B. je, sumnja se, otuđene predmete prodao kao otpadni bakar za 150 eura.

O događaju je obaviješten državni tužilac u Osnovnom državnom tužilaštvu (ODT) u Beranama koji je naložio da se S.B. uhapsi i privede uz krivičnu prijavu zbog sumnje da je počinio dva krivična djela teška krađa.

Iz policije su kazali da su službenici rožajske policije rasvijetlii dvije krađe i uhapsili M.M. (20) iz tog grada, a protiv njegovog sugrađanina A.N. (19) podnijeli krivičnu prijavu u redovnom postupku, zbog sumnje da su počinili ta krivična djela.

„Oni su jedno krivično djelo počinili na štetu S.K, tako što su sa njegovog teretnog motornog vozila ukrali dva akumulatora i dizel gorivo, ukupne vrijednosti od oko 600 eura. Drugu krađu počinili su na štetu F.P, tako što su sa teretnog vozila ukrali dva akumulatora u vrijednosti od oko 300 eura", kaže se u saopštenju.

O događaju je obaviješten državni tužilac u ODT u Rožajama koji je naložio da se M.M. uhapsi i privede uz krivičnu prijavu zbog sumnje da je počinio dvije krađe i da se protiv A.N. podnese krivična prijava u redovnom postupku zbog sumnje da je počinio ta krivična djela.