KRIVIČNA PRIJAVA

Smatra da je požar podmetnut i traži od policije da ispita nadničara

Vladan Blagojević, kojem je u požaru stradala majka, podnio krivičnu prijavu protiv C.N. iz Srbije
3 komentar(a)
Ažurirano: 27.03.2019. 22:08h

Vladan Blagojević, sin Danice Bogojević (78), koja je krajem marta stradala u požaru u svojoj kući u danilovgradskom Novom Selu, smatra da je taj požar bio podmetnut.

Nakon drugog požara, koji je 19. jula izbio u dvorištu kuće u kojoj mu je stradala majka, on je juče osnovnom tužiocu u Podgorici podnio krivičnu prijavu protiv C.N. nadničara iz Srbije, zbog sumnje da je podmetnuo taj požar.

Prijavom koju je tužiocu Ljiljani Klikovac podnio njegov pravni zastupnik, advokat Marko M. Dakić, traži se pokretanje krivičnog postupka protiv C.N.

Dakić je u prijavi napisao i da postoji osnovana sumnja u vezi sa podmetanjem požara 19. jula i događajem od 26. marta u kojem je preminula Bogojević, te da bi bilo dobro da ODT obavjesti zamjenika višeg državnog tužioca u Podgorici Željka Tomkovića, koji vodi taj slučaj.

U prijavi Dakić je istakao sumnju porodice da je upravo nadničar iz Srbije podmetnuo požar, koji je bio koban za staricu.

“Porodica je tom prilikom, a i kasnije tokom postupka, signalizirala da bi podmetač požara u porodičnoj stambenoj zgradi Blagojevića mogao biti C.N.”, piše u prijavi.

Vladan Blagojević ispričao je da je C. N. povremeno radio i na njihovom imanju i da bi tada prespavao u podrumu kuće. To je, bio slučaj i martovskoj noći kada je starica izgorjela u požaru.

Blagojević tvrdi da su propusti tokom uviđaja i istrage o prvom požaru u kojem je stradala njegova majka veliki, kao i da je o svemu pokušavao da razgovara sa tužiocem.

“Primio nas je dva puta. Jednom smo razgovarali pet minuta, drugi put kraće, morao je da ide na neki drugi slučaj”, rekao je Blagojević.

Prema nezvaničnim informacijama “Vijesti” iz policije od C. N. je tokom istrage uzeta izjava, ali ne u svojstvu osumnjičenog.

Tužilac Rutović sinoć nije odgovarao na poziv novinara “Vijesti”.

Komšija svjedok

Sin stradale starice rekao je sinoć “Vijestima” da za poslednji požar imaju svjedoka - komšiju, koji je spreman da nadležnima da izjavu o tome kako je vidio nadničara te noći kako ide ka kapiji Blagojevića.

Iz UP je potvrđeno da im je požar 19. jula prijavljen, kao i da su službenici Ispostave policije bili na uviđaju.

“Gorjelo je samo nisko rastinje u blizini kamene ograde. Požar je lokalizovan i nije prijetio da ugrozi kuću”, rečeno je u policiji.

On tvrdi da nakon martovskog požara nijedan od tragova nije ukazivao da je podmetnut. “Pretpostavlja se da je vatru izazvala kvarcna grijalica”, rekao je izvor “Vijesti” iz policije.