Promovisan kratki filma "Kotor za sva doba"

Film su zajednički realizovali Turistička organizacija Kotora, AD Luka Kotor i Pomorski muzej Crne Gore
0 komentar(a)
Kotor za sva doba promocija, Foto: Ivana Komnenić
Kotor za sva doba promocija, Foto: Ivana Komnenić
Ažurirano: 13.07.2013. 13:34h

Promocija osmominutnog filma "Kotor za sva doba", režisera Dušana Vulekovića održana je danas, a za cilj ima promociju i afirmaciju tradicije, vrijednosti i ljepote drevnog grada.

Riječ je o projektu koji su zajednički realizovali Turistička organizacija Kotora, AD Luka Kotor i Pomorski muzej Crne Gore.

Promocija filma izazvala je oduševljenje prisutnih, nakon čega su uslijedile čestitke mladom kotorskom reditelju.

Za gradonačelnicu Kotora Marija Ćatović premijera filma je bila svojevrstan prazničan poklon za Dan državnosti, koji će, kako je kazala, na pravi način afirmisati vrijednosti, tradiciju, bogastvo i ljepotu Kotora i doprinijeti afirmaciji Kotora u turističkom i kulturnom pogledu.

Direktor TO Kotor Mirza Krcić je kazao da je grad dobio jedno kapitalno djelo.

"Vjerujem da će film dobiti pozitivne kritike na brojnim fetivalima na kojima ćemo ga kandidovati. "Kotor za sva doba", je nastao kao plod jedne uspješne saradnje dvije gradske i državne instucije.Inače, na ovaj dan se obično sijeku vrpce i otvaraju neki kapitalni i objekti od značaja, a ovo u Kotoru danas je djelo od značaja, i za naš grad i za državu", kazao je Krcić.

Izvršni direktor Luke Kotor Vasilije Kusovac je kazao da "kada otvorite krštenicu filma pisaće da je rođen 13. jula tačno u podne, i to je referenca koja zadivljuje, koja daje dobre preduslove da bude uspješna".

"Druga je što je sudbinski vezana za Kotor, a čovjek ili djelo koje je sudbinski vezano za Kotor mora biti uspješno. I treća važna stvar je što se promocija dešava u trenutku kada naša kompanija obilježava 25 godina postojanja", kazao je Kusovac.

On je dodao da će uraditi sve da film obiđe svijet što prije, te da će već narednih dana preko kotorskih pomoraca, pilota, agenata, učiniti da film bude u Singapuru, Šangaju, Parizu, Londonu..

Direktorka Pomorskog muzeja Mileva Pejaković Vujošević je poželja filmu sretno isplovljavanje iz matične luke, UNESKO-ovog Kotora, da doplovi do svih kulturnih i turističkih destinacija, i da pokažemo i dokažemo da smo već odavno u Evropi i dalje.

"Film je pokazao da zajedno možemo da gradimo piramidu, a u toj piramidi se nalaze turizam, pomorstvo i kultura", kazala je Pejaković-Vujošević.

Vuleković se zahvalio “ljudima koji su prije godinu dana kada je počelo da se radi na filmu imali sluha da prepoznaju potrebu za jednim ovakvim ostvarenjem".

"Sa ovim filmom smo ušli u rang festivalskih filmova koje produciraju cijele nacionalne organizacije , ili gradovi koji su po veličini i ekonomskoj moći daleko iza nas", kazao je Vuleković.

Bonus video: