U Beranama oduzeti oružje i municija

Od osumnjičenih je uzeta izjava u prostorijama CB Berane i protiv njih će biti podnijeta krivična prijava u redovnom postupku.
74 pregleda 12 komentar(a)
Ažurirano: 12.07.2013. 15:37h

Beranska policija je, u okviru operacije „Meta“, od dva lica oduzela oružje i municiju u ilegalnog posjedu – pet pušaka i 980 komada municije.

Po dobijanju naredbe za pretres od sudije za istrage Osnovnog suda u Beranama, a u konsultaciji sa Osnovnim državnim tužiocem u Beranama, oni su u mjestu Šekular pretresli porodične kuće i pomoćne objekte koje koriste G.Ž. (37) i B.Š. (70) iz Berana.

"U objektima koje pripadaju G.Ž. pronađeni su i oduzeti poluatomatska puška cal. 7,62 mm sa bajonetom, vojna puška M 48 – poluautomatska puška cal. 7,9 mm, lovačka puška tzv. bokerica cal. 12 mm, lovačka puška dvocjevka cal. 16 mm, 61 komada municije različitog kalibra i lovački redenik," navodi se u saopštenju Uprave policije.

U objektima B.Š. pronašli su i oduzeli automatsku pušku AK cal. 7,62 mm, 919 komada municije cal. 7,62 mm, četiri okvira za automatsku pušku i nož – bajonet za automatsku pušku.

Od osumnjičenih je uzeta izjava u prostorijama CB Berane i protiv njih će biti podnijeta krivična prijava u redovnom postupku, za nedozvoljeno držanje oružja i eksplozivnih materija.

Oružje i municija su upućeni u Forenzički centar, radi vještačenja.

Krajem juna 2013. godine, kod dva lica – N.Z. (57) i V.B. (59) iz Berana pronađena su i oduzeta dva pištolja, pušku i 42 komada municije.

Galerija

Bonus video: