Radošević: Protiv Šturma meč karijere

"Želim ponovo da boksujem sa njim, a on je prihvatio to", rekao je Radošević na konferenciji za medije
7 komentar(a)
Predrag Radošević, Foto: Luka Zeković
Predrag Radošević, Foto: Luka Zeković
Ažurirano: 10.07.2013. 12:33h

Crnogorski bokser Predrag Radošević kazao je da nije želio da zbog povrede rebara odustane od borbe sa Feliksom Šturmom, navodeći da mu je taj meč najznačajniji u njegovoj karijeri.

Radošević je u subotu u Dortmundu, prekidom u četvrtoj rundi, poražen od Šturma, čije je rođeno ime Adnan Ćatić.

On je kazao da je bio maksimalno spreman za svih 12 rundi, ali da je povreda bila jača.

"Bio sam spreman za 15, a ne za 12 rundi. Moja taktika bila je da mu do šeste runde smetam, da ga napadam, a da nakon toga maksimalno napadnem. Žao mi je zbog publike iz Crne Gore što meč nije trajao 12 rundi. Dao sam maksimum, ali žalim što meč nije trajao duže", rekao je Radošević na konferenciji za medije.

On je uvjeren da je meč trajao 12 rundi da bi i njegov ishod bio drugačiji.

"Zbog povrede rebara 15 dana prije meča prestao sam sa sparinzima. To je veliki peh jer do pet dana pred meč moraju uslijediti jaki sparinzi da bi se tempirala forma. Povrijedio sam desno rebro, ali nisam želio da razmišljam o prekidu meča ili odustajanju. Bilo je mnogo sugestija, ali za mene je meč sa Šturmom nešto najveće do sada", rekao je Radošević.

On je kazao da nema za čim da žali, navodeći da je pružio maksimum na ringu.

"Napadao sam ga tri runde, vodio borbu i išao na njega. Sve dok nije osjetio gdje imam problem. Na konferenciji za medije nakon meča tražio sam mu revanš, rekao sam mu da nisam bio u najboljem izdanju. Da ne mislim da ne mogu da ga pobijedim ne bih to ni tražio", rekao je crnogorski bokser.

On je kazao da je uvidio da može da boksuje sa Šturmom i da mu se na pravi način suprostavi.

"Svjestan sam ko je Šturm, pratim ga 12 godina, ali za mene je kao svaki drugi protivnik kad izađem na ring. Ušao sam maksimalno motivisan, ali desio se taj peh. Želim samo da se što prije oporavim i da nastavim sa pripremama. Želim ponovo da boksujem sa njim, a on je prihvatio to", rekao je Radošević.

On je istakao da mu je bilo čast boriti se u ambijentu kakav je bio u Vestfalen arena u Dortmundu.

Menadžer Slobodan Nikić kazao je da bi mu manje bilo žao da je Radošević izgubio prekidom u dobroj borbi nego na način na koji je poražen.

"Držano je u tajnosti da 15 dana nije sparingovao zbog povrede arkade i rebara, koja se ponovo aktivirala. Nadali smo se da će biti tajna i za Šturma. On je kao veliki majstor poslije prvog udarca osjetio gdje je problem i to je iskoristio. Radošević je bio spreman za 12 rundi, ne kažem da bi pobijedio da je meč toliko trajao, ali bi mogao da da odradi meč", rekao je Nikić.

Revanš je realna opcija, i to možda u Crnoj Gori ili Bosni i Hercegovini.

"Plan je da Radošević odradi dva, tri meča i da uz jaku podršku i lobiranje ponovo dođe u priliku za još jedan meč sličnog ranga kao u Dortmundu. Poraz će nas usporiti godinu, ali vjerujem da ćemo pobjedama sve to dostići", rekao je Nikić.

On je naglasio da je svih 40 dana sa Radoševićem sparingovao Bojan Pešić i ostavio odličan utisak.

Bonus video: