Uprava policije: Tužilaštvo upoznato sa izjavama Radončića

"Službenici policije će u koordinaciji sa nadležnim tužilaštvom preduzeti dalje mjere i radnje koje se tiču istrage", rekli su iz Uprave policije
70 pregleda 1 komentar(a)
Šemsudin Radončić, Foto: Boris Pejović
Šemsudin Radončić, Foto: Boris Pejović
Ažurirano: 14.07.2018. 16:58h

Nadležno tužilaštvo upoznato je o navodima u medijima koji se odnose na izjave Šemsudina Šekija Radončića, u vezi sa detaljima istrage pokušaja ubistva novinarke ND "Vijesti" Olivere Lakić, saopšteno je danas iz Uprave policije .

"Ukoliko nadležni tužilac naloži postupanje u vezi sa navedenim policija će postupiti po tom i po svakom drugom nalogu tužioca u vezi sa ovim predmetom", navodi se u saopštenju Uprave policije.

Glavni urednik ND "Vijesti" Mihailo Jovović rekao je juče da pisac i bivši novinar Šemsudin Šeki Radončić treba javno da kaže odakle mu informacija da je novinarka "Vijesti" Olivera Lakić pogođena metkom kalibra "22", s obzirom na to da zrno nikada nije pronađeno. Jovović je to kazao nakon što je Radončić najavio tužbu protiv njega i Lakićeve zbog "lažnog prijavljivanja u Višem državnom tužilaštvu".

U saopštenju Uprave policije se navodi da policajci preduzimaju intenzivne mjere i radnje na rasvijetljavanju krivičnog djela pokušaja ubistva Olivere Lakić, 8. maja 2018. godine oko 21 čas.

"Službenici policije će u koordinaciji sa nadležnim tužilaštvom preduzeti dalje mjere i radnje koje se tiču istrage", rekli su iz Uprave policije.

U saopštenju se navodi i da službenici Uprave policije nisu javnosti saopštavali detalje vezane za istragu koja se odnosi na istragu usmjerenu na rasvijetljavanje pokušaja ubistva Olivere Lakić.

"U cilju nesmetanog odvijanja toka istrage u ovom predmetu nismo u mogućnosti da javnosti saopštimo detalje, osim onih koje smo već prvobitno saopštili kada se događaj desio", kazali su iz Uprave policije.

Bonus video: