Naši aduti Bogavac i Petričević

Marija Bogavac se u bacanju koplja kotira vrlo visoko i na tablicama je na šestom mjestu mlađih juniorki
0 komentar(a)
Mojkovac atletika, Foto: Boris Pejović
Mojkovac atletika, Foto: Boris Pejović
Ažurirano: 07.07.2013. 16:13h

Na 8. Svjetskom prvenstvu za mlađe juniore i juniore u ukrajinskom Donjecku, Crnu Goru će predstavlajti bacačica koplja Marija Bogavac i sprinter Blagota Petričević. Šampionat u Donjecku održaće se od 10. do 14. jula, a na takmičenju će učestvovati preko 800 atletičara iz više od 100 država.

Mlađi junior AK Podgorica je normu za Donjeck ispunio rezultatom od 10,96 sekundi na 100 metara, dok je članica mojkovačke Tare to uradila hicem od 46,55 metara. Ona je formu potvrdila danas, bronzom na Balkanskom prvenstvu u dvije godine starijoj konkurenciji

"Za crnogorsku atletiku predstavlja veliki uspjeh što ćemo imati dva predstavnika koji su ispunili stroge norme IAAF-a, prema kojima mogu da se takmiče na Svjetskom prvenstvu. Normme su pravlejne tako da vrijede oko 30-tog mjesta u svijetu. Marija se u bacanju koplja kotira vrlo visoko i na tablicama je na šestom mjestu mlađih juniorki. Petričević će prvi na atletsku stazu, pošto su kvalifikacije na 100 metara zakazane za 12,45 sati, a istog dana od 17 sati počinje borba za finale u bacanu koplja", kazao je Gojko Banjević koji će uz trenera Tare marka Ristića predvoditi naše takmičare u Ukrajini.

Bonus video: