Radošević: Maksimumom do pobjede

Radošević i njemački bokser, čije je rođeno ime Adnan Ćatić, boriće se sjutra u Dortmundu, u IBF verziji, a meč je predviđen da traje 12 rundi.
104 pregleda 6 komentar(a)
Ažurirano: 05.07.2013. 15:44h

Samo meč dijeli crnogorskog boksera Predraga Radoševića od ostvarenja snova - borbe za titulu profesionalnog svjetskog prvaka u srednjoj kategoriji.

Ali, to “samo” je veliko kao i sama borba za titulu, pošto će mu sjutra veče u suprotnom uglu ringa u “Vestfalenhali”, biti ni manje ni više nego Feliks Šturm - bivši trostruki prvak svijeta rođen u Leverkuzenu kao Adnan Ćatić.

Ime rivala izaziva ogroman respekt, pa je prema najavama iz štaba našeg boksera već u srijedu bila rasprodata sala u Dotrmundu, koja bez partera ima 16.500 mjesta. Meč bi u bokserskom spektaklu trebalo da počne oko 23 sata, jer će glavnoj borbi Radošević - Šturm prethoditi sedam uvodnih borbi.

A da sve bude po pravilima u borbi za obaveznog pretendenta na titulu svjetskog prvaka u IBF verziji, vodiće računa supervizor, Amerikanac Lindzi Taker, prvi čovjek IBF-a. Zato i ne treba da čudi da će meč najaviti najbolji u tom poslu, Majkl Bafer.

"Naravno da respektujem Šturm. Zaslužio je to svim titulama i velikim pobjedama i samim tim je nesporan i njegov kvalitet. Ipak, vjerujem u sebe i očekujem pobjedu. Nikada do sada nijesam razočarao i obećavam da ću dati maksimum", kazao je 28-godišnji Radošević nakon zvaničnog mjerenja na kojem je imao 71,450 kilograma.

Radoševićeve riječi su propraćene negodovanjem i uvredama pristalica njemačkog boksera na zvaničnom mjerenju u hotelu “Radison blu”, a ružnim riječima uobičajenim za takve događaje odgovorili su i Peđini navijači. Za smirivanje tenzija pobrinuli su se Radoševićev promoter iz Južne Afrike, Branko Milinković i menadžer Redžo Dedeić.

Na drugoj strani, šest godina stariji Šturm je imao tačno kilogram više, odnosno tek 110 grama manje od dozvoljenog za srednju kategoriju. Za razliku od Radoševića koji je slavio u prethodnih 27 mečeva, Šturm ima tri poraza i dvije neriješene borbe, ali i impresivnih, 37 pobjeda. Uz to, Šturm je imao blistavu amtersku karijeru i titulu prvaka Evrope u olimpijskom boksu.

"Kada uđem u ring samo razmišljam o pobjedi. Tako će biti i ovoga puta", zaprijetio je Šturm.

U njegovom uglu biće čuveni Fric Zdunek, trener Vitalija Klička.

U direktnom prenosu, prema najavama iz štaba Radoševića, meč će prenositi njemačka televizija “Sat 1” i bosanska “Face TV”.

Bonus video: