Priznanje okrivljenog nije dokazano: Stošić i Kristijan oslobođeni

Sudija je u obrazloženju presude kazao da je Stošić u istrazi priznao da je po nagovoru Gondija, pristao da ubiju Dojčlendera
97 pregleda 0 komentar(a)
rade stosic, Foto: Arhiva "Vijesti"
rade stosic, Foto: Arhiva "Vijesti"
Ažurirano: 05.07.2013. 12:59h

Rade D. Stošić i Gondi T. Kristijan, oslobođeni su optužbe da su iz koristoljublja u februaru 2005. godine ubili Klausa Dojčlendera, odlučilo je danas u Višem sudu u Podgorici krivično vijeće kojim je predsjedavao sudija Predrag Tabaš.

Prema optužnici, Stošić i Gondi su ubili Klausa Dojčlendera 7. februara 2005 u naselju Drobnići – Reževići kod Budve. Oni su po dogovoru, sa umišljajem iz koristoljublja, u namjeri pribavljanja imovinske koristi, 07. februara 2005. oko 20 časova ubili Dojčlendera.

Gondi je to uradio zbog 17.000 eura, a Stošić radi prisvajanja imovine pokojnog Dojčlendera, stana od 105 kvadrata u naselju Drobnići, koji je bio uknjižen na ime Stošića.

Sudija je u obrazloženju presude kazao da je Stošić u istrazi priznao da je po nagovoru Gondija, pristao da ubiju Dojčlendera. Nakon toga, Stošić je 7. februara izašao iz stana, a zatim je u stan ušao Gondio sa šipkom.

Kada je Stošić ušao, vidio je Dojčlendera mrtvog u stanu, a zatim su ga sjekirom iskomadali, odsjekli glavu, noge i ruke. Po ocjeni suda, nije potvrđena Stošićeva tvrdnja da su djelove tijela ubacili u kesu, a zatim se barkom uputili ka ostrvu Havaji, gdje su u more u blizini Svetog Stefana, bacili raskomadano tijelo.

Barka za koju je Stošić rekao da je pripadala Gondijevom ocu je uništena godinu i po ranije u nevremenu, utvrđeno je izjavama svjedoka.

Bonus video: