Radošević spreman za meč karijere

Toliko sam spreman i motivisan da bih i večeras mogao u ring da boksujem protiv bivšeg šampiona", rekao je Radošević na konferenciji za novinare u dortmundskom hotelu Radison blu
63 pregleda 2 komentar(a)
Radošević i Šturm, Foto: Privatna arhiva
Radošević i Šturm, Foto: Privatna arhiva
Ažurirano: 01.07.2013. 16:33h

Crnogorski bokser Predrag Radošević kazao je da je nakon 40 dana priprema u odličnoj formi i da je spreman i motivisan za borbu protiv Feliksa Šturma.

Radošević i njemački bokser, koji je rođen pod imenom Adnan Ćatić, boriće se 6. jula u Dortmundu.

Crnogorski borac, koji je neporažen na profesionalnom ringu, kazao je da je toliko spreman da bi već danas mogao u ring sa Šturmom.

"Spreman sam kao nikada u karijeri. Intenzivnih 40 dana priprema u Berlinu sa mojim trenerom i sparing partnerima bili su izuzetno naporni, ali sam ispoštovao predviđen plan tako da se nadam odličnim rezultatima. Toliko sam spreman i motivisan da bih i večeras mogao u ring da boksujem protiv bivšeg šampiona", rekao je Radošević na konferenciji za novinare u dortmundskom hotelu Radison blu.

Šturm je nekadašnji prvak svijeta u srednjoj kategoriji, u verziji WBA. U karijeri imao je 43 borbe, od kojih je 37 dobio, tri je izgubio, dvije boksovao neriješeno, a jednu bez odluke.

Poražen je od Oskara de la Hoje, Australijanca Danijela Gila i Španca Havijera Kastilja.

Izgubio je i od Sema Solimena, ali je utvrđeno da se Australijanac dopingovao pa je borba upisana bez pobjednika, odnosno odluke.

Šturm, koji je 2000. godine bio prvak Evrope u amaterskoj konkurenciji, pojas u profesionalnoj osvajao je tri puta.

On je kazao da mu malo smeta što ga Radošević oslovljava sa bivši šampion, ali da će to prihvatiti do subote.

"Drago mi je da je moj protivnik spreman, ali bi ipak sačekao tih par dana pa ga molim da bude strpljiv do subote", rekao je Šturm.

On je kazao da će u subotu na ring izaći da pobijedi.

"Opušten sam i siguran u sebe i sa takvim stavom i u subotu ulazim u ring da pobijedim. Takav stav imam od početka moje karijere i to me je uz mnogo truda i rada i dovelo do mjesta na kojem sam bio kao prvak svijeta", kazao je Šturm.

Radošević je kao profesionalac ostvario svih 27 pobjeda.

Borba Šturma i Radoševića u IBF verziji, a predviđena je da traje 12 rundi.

Zvanično mjerenje zakazano je za petak.

Bonus video: