Vozač rumunskog autobusa preticao prije tunela

“Vijesti” saznaju da je vozač automobila, kojeg je prije tragedije pretekao vozač autobusa, policiji ispričao da je on prije tunela vozio između 60-70 km/h
146 pregleda 13 komentar(a)
Platije nesreća, Foto: Savo Prelević
Platije nesreća, Foto: Savo Prelević
Ažurirano: 29.06.2013. 18:37h

Vozač rumunskog autobusa osim što je prekoračio brzinu i vozio oko 80 km/h, prije tunela 18 je čak i preticao automobil ispred sebe.

“Vijesti” saznaju da je vozač automobila, kojeg je prije tragedije pretekao vozač autobusa, policiji ispričao da je on prije tunela vozio između 60-70 km/h.

Svjedok tragedije naveo je da je autobus prilikom preticanja vozio malo brže od njega - tako da se njemu učinilo da je vozač iz Rumunije vozio brzinom od oko 80 kilometara na čas.

Te tvrdnje vozača, koji je iz svog auta i vidio trenutak kada je autobus izgubio kontrolu u krivini nakon izlaska iz tunela, potvrđene su i nakon očitavanja kartice tahografa.

Tužilac i saobraćajni vještaci tokom pregleda kartice digitalnog tahografa utvrdili su da je autobus išao 80 km/h što je dvostruko više od onoga što je bilo predviđeno znakom, koji je postavljen prije tunela.

U nesreći u kanjonu Platije stradalo je 18 turista iz Rumunije, a 29 je teže povrijeđeno.

Bonus video: