U Tivtu “pali” lopovi i falsifikatori

Tri srpska državljanina su, kako se sumnja, provaljivali u vozila, kidali instalacije, stavljali ih pogon i iz njih otuđivali CD uređaje, piše u saopštenju Uprave policije
151 pregleda 2 komentar(a)
lisice, Foto: Arhiva "Vijesti"
lisice, Foto: Arhiva "Vijesti"
Ažurirano: 14.06.2013. 14:43h

Tivatska policija rasvijetlila je deset krađa i dva krivična djela iz oblasti privrednog kriminaliteta i uhapsila više osoba.

Tivćanin Saša Filipović Jusuf (25), za kojim je bila raspisana lokalna potjernica, uhapšen je zbog sumnje da je počinio tri teške krađe, saopšteno je iz Uprave policije.

Inspektori osnovano sumnjaju da je Filipović Jusuf od dva fizička lica i JP “Komunalno” Tivat ukrao građevinski materijal, metalne šahte, bakarne kablove i drugi materijal, vrijedan više hiljada eura.

Državljani Srbije Teodor Skoko (26), Miloš Mitrović (27) i Jovan Dobrosavljević (25) koje je policija uhapsila 4. juna, osumnjičeni su za više krađa automobila.

“Oni su, kako se sumnja, provaljivali u vozila, kidali instalacije, stavljali ih u pogon i iz njih otuđivali CD uređaje, nakon čega su vozila ostavljali na drugim lokacijama. Ova tri osumnjičena lica su takođe, kako se sumnja, počinili i jednu tešku krađu na način što su iz jednog vozila otuđili CD uređaj i časovnik veće vrijednosti. Svi otuđeni predmeti iz ovih pet krivičnih djela su pronađeni i vraćeni vlasnicima”, piše u saopštenju UP.

Protiv Tivćanina Nenada Rakića (26) policija je osnovnom državnom tužiocu podnijela krivičnu prijavu zbog sumnje da je počinio krivična djela falsifikovanje isprave i prevara.

Policija sumnja da je Rakić oštetio firmu „Voćko“ iz Herceg Novog za iznos od 1.550 eura, tako što je od jedne kompanije, u ime firme „Voćko“, bez znanja i odobrenja vlasnika, preuzeo dva mobilna telefona u vrijednosti od 1.200 eura. Telefone nije predao oštećenoj firmi, već ih je zadržao za sebe.

“Kako se sumnja, sa vlasnikom firme 'Voćko' sklopio je dogovor da za njegov račun nabavi mobilni telefon po cijeni od 350 eura. Vlasnik ove firme je uplatio novac za nabavku telefona osumnjičenom, ali je on i u ovom slučaju, kako se sumnja, telefon zadržao za sebe”, saopšteno je iz policije.

Aleksandra Berića (35) iz Hrvatske policija je uhapsila zbog sumnje da je, u aprilu 2013. godine, na štetu firme „Merkator Crna Gora“, počinio krivično djelo teška krađa.

“Sumnja se da je A.B. podesnim sredstvom odvalio katanac na vratima magacinskog prostora ove firme, iz kojeg je otuđio veću količinu proizvoda, uglavnom alkoholnog pića, vrijednosti od oko 5.000 eura”, pojašnjeno je iz UP.

Inspektori iz Tivta podnijeli su krivičnu prijavu i protiv sugrađanina Anta Dubrete (23), zbog sumnje da je provalio u pomoćni objekat koji je u vlasništvu D.L. i počinio tešku krađu.

Iz tog objekta ukrao je radne mašine i mesne proizvode vrijedne oko 1.000 eura.

“Službenici OB Tivat koji rade na poslovima otkrivanja i suzbijanja privrednog kriminaliteta su od 15. maja do danas nadležnom tužiocu protiv sedam lica podnijeli osam krivičnih prijava iz ove oblasti, za krivična djela kojima je putem zloupotreba oštećeno više pravnih lica za iznos od oko 25.000 eura”, saopšteno je iz UP.

J. J. - S. L.

Tri srpska državljanina su, kako se sumnja, provaljivali u vozila, kidali instalacije, stavljali ih pogon i iz njih otuđivali CD uređaje, nakon čega su vozila ostavljali na drugim lokacijama - piše u saopštenju UP

Bonus video: