Međunarodno takmičenje u kajt surfingu na Velikoj plaži od 14. do 16. juna

Osvajač takmičenja, kako su saopštili organizatori, dobiće 20 bodova i novčanu nagradu od 500 eura, a učešće su najavili takmičari iz više zemalja regiona i Evrope
130 pregleda 0 komentar(a)
Kite surfing Ulcinj, Foto: Http://kitesurfclub.me
Kite surfing Ulcinj, Foto: Http://kitesurfclub.me
Ažurirano: 10.06.2013. 15:00h

Kajt surf klub D'olcinium iz Ulcinja organizuje međunarodno takmičenje u tom sportu koje će se održati na desetom kilometru Velike plaže u Ulcinju od 14. do 16. juna, saopštili su organizatori.

D'olcinium organizuje takmičćenje pod nazivom "Kite boarding cup Montenegro Open 2013" sa drugim klubovima sa tog područja i u saradnji sa Jedriličarskim Savezom Crne Gore, IKA (International Kiteboarding asociation) i Rip Curl Adria Kite Cup iz Hrvatske, koji obezbjeđuje dolazak sudije.

Osvajač takmičenja, kako su saopštili, dobiće 20 bodova i novčanu nagradu od 500 eura, a učešće su najavili takmičari iz više zemalja regiona i Evrope.

"Moramo napomenuti da se kajt surf može realizovati samo danima kada duva vjetar Maestral, tako da ovo takmičenje takođe zavisi i od vremenskih uslova. Klub D’olcinium, prvi crnogorski kajt klub koji je ujedno dobio priznanje za najatraktivniju ponudu za 2011 godinu “Wild Beaty Award”, vas poziva da budete dio ovog takmičenja i uživate u čarima Velike plaže i ovog atraktivnog sporta", poručili su iz organizacije

Kitesurfing je, kako se navodi, sport koji je u svega nekoliko godina postao jako popularan.

"To nije windsurfing, surfing, niti paragliding. To je spoj svih tih sportova u jedan novi posebno atraktivan, uzbudljiv i zabavan sport, koji objedinjuje sve prednosti i ljepote sporta na vodi. Vjetar Maestral, koji duva od mora ka obali, 90 dana u godini, prostrana pješčana plaža i veliki broj sunčanih dana u godini, idealna su kombinacija za kajtsurfing. Zato je ulcinjska Velika plaža na samom vrhu destinacija za ljubitelje ovog sporta", saopštili su organizatori.

Bonus video: