Tri osobe poginule kod tunela Ivica, Ćosović životno ugrožen

U nesreći su učestvovala dva vozila: 'pasat', registrarskih oznaka NK AF685 i 'fiat', novosadskih oznaka NS 018DM
278 pregleda 32 komentar(a)
Ažurirano: 27.05.2013. 11:11h

Žabljačaninu Milenku Ćosoviću (31), koji je teško povrijeđen u saobraćajnoj nesreći kod tunela Ivica, i dalje je život ugrožen, kazao je direktor Klinike za neurohirurgiju Novak Lakićević.On je naveo da je Ćosović u nedjelju veče primljen iz Opšte bolnice Pljevlja u Centralnu jedinicu intenzivnog liječenja Kliničkog centra Crne Gore, zbog teške povrede glave zadobijene u saobraćajnoj nesreći.“Zadobio je nagnječenje mozga, povredu koja mu ugrožava život”, kazao je Lakićević agenciji MINA.

Tri osobe stradale

U teškoj saobraćajnoj nesreći koja se oko 19 časova dogodila na izlazu iz tunela Ivica na putnom pravcu Žabljak-Šavnik tri osobe su poginule, dok su tri povrijeđene, saopšteno je iz Uprave policije.

U nesreći su učestvovala dva vozila: 'pasat', registrarskih oznaka NK AF685 i 'fiat', novosadskih oznaka NS 018DM.

Prema nezvaničnim informacijama, u 'fiatu' je bilo petoro putnika, od kojih je troje poginulo, dok je vozač 'pasata', koji je povrijeđen, bio sam u automobilu.

Nezvanično, tri nastradale osobe su državljani Srbije: Marko Ignjatović (25), Nada Karakašić (44) i Neda Popović (26).

Osim njih, u vozilu novosadskih registracija nalazio se i bračni par, Biljana (41) i Zoran Jovović (44), koji su prevezeni u bolnicu.

U vozilu nikišićke registracije nalazio se samo vozač, Ćosović .

Kako “Vijesti” saznaju, Ćosoviću, koji je u komi, nakon snimanja skenerom, konstatovano je manje krvarenje na mozgu, pa je sinoć oko 22 časa transportovan u Klinički centar u Podgorici.

Osim povrede glave, Ćosović ima polomljenu butnu kost. Biljana Jovović požalila se pljevaljskim ljekarima na bolove u stomaku, čiji će uzrok biti poznat nakon snimanja skenerom, dok je njen suprug Zoran prošao samo sa ogrebotinama.

Saobraćaj se na mjestu nesreće kratko odvijao zaobilazno, improvizovanim putem, a na licu mjesta okupio se veći broj ljudi. Vidljivih tragova kočenja na putu nije bilo, a pravi uzrok nesreće utvrdiće se uviđajem.

Prema podacima Monstata, u prvom kvartalu 2013. godine na crnogorskim putevima je poginulo 11 ljudi

Galerija

Bonus video: