Studenti se žale da su ih maltretirali i pokrali u Čanju

Studenti su odbijali da napuste hotel dok se incidenti ne riješe, a stvari ne pronađu, ali su otišli kućama po savjetu srpskog konzulata u Herceg Novom
82 pregleda 25 komentar(a)
Čanj, Foto: Anto Baković
Čanj, Foto: Anto Baković
Ažurirano: 20.05.2013. 18:00h

Studenti Fakulteta za fizičku kulturu i sport iz Niša, Beograda, Novog Sada i Banjaluke, iz Čanja su se vratili, kako kažu, izmaltretirani i pokradeni, prenoisi B92.

Oni su se požalili da će "Difovijadu" upamtiti po provokacijama i lošem provodu, jer ih kako kažu, policija nije zaštitila, a hotel "Biserna obala" nije zaštitio njihovu imovinu.

Studenti tvrde da su doživjeli brojna maltretiranja i neprijatnosti, a policija, kako prenosi B92, tvrdi da je sa tužilaštvom izašla na teren, i nakon uviđaja konstatovala sitnu krađu.

Studenti su odbijali da napuste hotel dok se incidenti ne riješe, a stvari ne pronađu, ali su otišli kućama po savjetu srpskog konzulata u Herceg Novom.

Policija je navodno studente savjetovala da se klone momaka iz Bara pošto, kako su rekli, sa njima ne treba ulaziti u sukobe, a oni tvrde da se na krađe i prijetnje niko iz policije uopšte nije ni obazirao.

"Nakon prve krađe, novac je bio u pitanju, nestali su i mobilni telefoni, takođe smo se javili recepcioneru, insistirali da se pozove policija. Došli su poslije pola sata, što je u nama izazvalo dodatnu nesigurnost i brigu. Policajci su to shvatili neozbiljno, smijali su se i nisu učinili ništa što je od njih traženo", kazala je jedna studentkinja za B92.

Bonus video: