U Maestralu pljušte otkazi zbog krađe iz hotelskog sefa

Đuzepe je ogromnu popularnost među hazarderima koji dolaze u “Maestral” stekao kada je krajem oktobra 2010. u kazinu istog hotela osvojio nevjerovatnih 160.000 eura
116 pregleda 0 komentar(a)
Ažurirano: 16.05.2013. 16:01h

Uprava slovenačke kompanije Hit, koja gazduje elitnim hotelom “Maestral” u Pržnu, otpustila je nekoliko radnika zbog krađe centralnog hotelskog sefa, u kome su se nalazile dragocjenosti i novac poznatog italijanskog hazardera Đuzepea Pjanetija.

Đuzepe je takozvani porter - glavni za posao dovođenja brojnih grupa italijanskih kockara, koji prethodnih nekoliko godina organizovano stižu u kazino hotela “Maestral” vikendom.

Slučaj koji je prijavljen krajem marta još nije rasvijetljen jer, kako je “Vijestima” nezvanično rečeno, nije poznato kako je neko mogao da krade iz hotelskog sefa koji se nalazi nedaleko od recepcije.

Prema navodima iz policije, Pjaneti je tada ostao bez 25.000 eura, dva vrijedna ručna časovnika marke “Rolex”, kao i velike količine zlatnog nakita.

Pjaneti je sa suprugom bio u hotelu, kada je prijavio krađu. Više pouzdanih izvora “Vijesti” tvrde da je tada u kazinu bio i premijerov brat Aco Đukanović, na čije je navodno insistiranje policija reagovala hitno i pokrenula obimnu istragu.

Kako policijski inspektori još nijesu našli kradljivca, Uprava Hit-a ekspresno je reagovala, otpustivši nekoliko radnika koji su u vrijeme krađe bili na radnim mjestima.

Đuzepe je ogromnu popularnost među hazarderima koji dolaze u “Maestral” stekao kada je krajem oktobra 2010. u kazinu istog hotela osvojio nevjerovatnih 160.000 eura.

To je najveći novčani dobitak od kada je upravljanje tim elitnim hotelom u Pržnu preuzela slovenačka kompanija Hit.

Džek pot je osvojio na slot mašini, u vrijeme kada se kockao sa svojim prijateljem, imenjakom Đuzepeom M.

Kako se vijest o tom događaju brzo proširila, Pjaneti je sugerisao da se u javnost plasira informacija kako je premiju ustvari dobio njegov prijatelj.

Posjetioci kazina, međutim, i tada su znali da je upravo on te večeri bio srećne ruke.

“Vijestima” je prekjuče u policiji rečeno da rezultata u istrazi još nema, iako intenzivno rade na rasvjetljavanju tog događaja.

“Prijavljeno krivično djelo je izvršeno u periodu od 16. do 24. marta 2013. godine, tako što je za sada nepoznato lice ušlo u prostoriju u kojoj se nalaze sefovi i otključalo sef koji je koristio Đ.P. na način što je zloupotrijebilo ključ od sefa oštećenog, koji je on u toj prostoriji zaboravio”, saopštili su tada iz Uprave policije.

Kompanija Hit Montenegro više od pet godina uspješno organizuje čarter letove iz nekoliko italijanskih gradova iz kojih svake sedmice gosti dolaze u Pržno.

Upravo zbog velikog interesovanja, “Maestral” je prije godinu i po dograđen, tako da je kompleks dobio novi hotelski blok sa luksuznim apartmanima i sobama za smještaj gostiju, a u planu je širenje kazina.

Za taj posao uprava hotela već je dobila građevinsku dozvolu.

Galerija

Bonus video: