Advokat: Branu Mićunoviću će biti ugroženo zdravlje ako bude svjedočio

On je dodao da su tuženi doprinijeli lošem zdravstvenom stanju Mićunovića
308 pregleda 61 komentar(a)
Ažurirano: 13.05.2013. 18:37h

Pravni zastupnik “Lutrije” i “Džek pota”, advokat Vladan Bojić dostavio je sudu medicinsku dokumentaciju Branislava Brana Mićunovića u kojoj je, kako je kazao, navedeno da nije zdravstveno sposoban da svjedoči u sudskom postupku protiv izdavača “Vijesti” i MANS-a.

“Svako učestvovanje u postupku bilo bi ugrožavanje zdravlja Mićunovića, jer ne smije biti izložen bilo kakvim stresnim situacijama. Ne vidim ko je spreman da preuzme rizik za takvu situaciju. U pitanju je ozbiljno organsko oboljenje”, kazao je Bojić.

On je dodao da su tuženi doprinijeli lošem zdravstvenom stanju Mićunovića i da se u dokumentaciji vidi progresivno pogoršanje njegovog zdravlja od 2007. godine do danas.

“Tuženi, bez obzira na svoje sposobnosti, nijesu bili kadri da ugroze život Branislava Mićunovića”, rekao je Bojić.

Advokat MANS-a Veselin Radulović, istakao je da po ko zna koji put sluša da su tuženi doprinijeli lošem zdravstvenom stanju Mićunovića, do te mjere da mu je čak život ugrožen.

Objasnio je da upravo ti navodi ukazuju na neophodnost da on bude saslušan u svojstvu svjedoka.

“Treba imati u vidu da je Mićunović još predsjednik borda direktora u Lutriji, tako da ostaje nejasno kako je nesposoban za svjedočenje, ako obavlja takvu funkciju”, rekao je Radulović. Po primjerak medicinske dokumentacije, osim sudije, dobili su advokati tuženih, Radulović i zastupnik izdavača “Vijesti”, firme “Daily press” Dragan Ćorac.

Bojić je izričito tražio od suda da upozori na dužnost da se kao tajna čuva sve što piše u medicinskoj dokumentaciji, pod prijetnjom da onaj ko to otkrije javnosti bude gonjen zbog kršenja Zakona o zaštiti ličnih podataka.

Bojić je izričito tražio od suda da upozori na dužnost da se kao tajna čuva sve što piše u medicinskoj dokumentaciji,

Sudija Zoran Šćepanović je prihvatio taj zahtjev.

Nakon što je Bojić iznio argumente zbog kojih Mićunović i Sava Grbović ne treba da budu saslušani u sudu, Radulović je predložio sudiji jedan od načina kako nikšićki biznismen može da bude saslušan.

“Predlažem da sud sasluša Mićunovića u njegovoj kući, uz prisustvo stranaka u procesu. Imajući u vidu da je medicinska dokumentacija uručena na današnjem ročištu, u ovom trenutku se ne mogu izjasniti o njoj. Ali, ako su zdravstveni problemi Mićunovića takve prirode da je on i poslovno nesposoban, a to se utvrdi vještačenjem, u tom slučaju on se ne bi mogao saslušati u svojstvu svjedoka”, istakao je Radulović.

Za potrebe sljedećeg ročišta, koje će biti održano 28. juna, sud će se obratiti Centralnom registru privrednih subjekata Crne Gore i zatražiti najnoviji izvod iz registra, koji se odnosi na privredno društvo “Lutrija CG” i “Džek pot”.

Lutrija i Džek pot tužili su izdavača “Vijesti” i MANS zbog povrede prava ličnosti, odnosno prava na ugled i čast, serijom novinskih tekstova.

Mićunovića nema ni na adresi - hotel Splendid

Sudija Zoran Šćepanović, kazao je da je Mićunoviću nijesu uspjeli da dostave poziv za svjedočenje, iako su bili na svim adresama koje je sudu dostavio advokat Bojić.

“Konstatovano je da se Mićunović odselio sa adresa Ulice narodnih heroja br.2, u Nikšiću i sa adrese Ulica narodnih heroja bb u istom gradu. Kada je u pitanju pokušaj da se dostavi poziv na adresi hotel 'Splendid' Bečići i na adresi Ulica mediteranska br.4 u Budvi iz vraćenih povratnica se zaključuje da sadrže potpis lica koje ih je primilo”, istakao je Šćepanović.

Lice koje je primilo poziv, prema riječima sudije, nije Branislav Mićunović, tako da se ne može smatrati urednom dostavom. Suđenju nije prisustvovao ni Grbović.

“U spisima predmeta egzistira povratnica iz koje se utvrđuje da je poziv za današnje ročište upućen Grboviću na adresu Cetinjuski put bb, Poslovni centar Kruševac, odnosno adresu 'Lutrije CG'. Lice koje je primilo poziv ne može se indetifikovati zbog neurednosti poziva” istakao je Šćepanović. Bojić je kazao je da su Mićunović i Grbović o održavanju ročišta saznali iz javnosti, što prema advokatu Raduloviću znači nepoštovanje suda. “Mićunović i Grbović su znali za ročište i nijesu došli, što znači da ne poštuju sud”, istakao je Radulović.

Platiće vještaka da “Dejli pres” i MANS ne izlažu trošku

Advokat Vladan Bojić rekao je da će“ Lutrija” i “Džek pot”, ukoliko sud na sljedećem ročištu odredi vještačenje radi utvrđivanja da li je svjedok Mićunović sposoban da svjedoči, platiti predujam vještaku.

“Tužioci su spremni da uplate predujam vještačenja, kako se tuženi ne bi izlagali troškovima u tom pravcu, a tim prije imajući u vidu brojnu medicinsku dokumentaciju”, kazao je Bojić.

Bonus video: