Šarićev saradnik iz zatvora u Mitrovici prebačen u Spuž

Nekoliko osuđenika juče je “Vijestima” kazalo da će, ako Vorotovića ne premjeste u neki drugi, a ne kazneni paviljon, štrajkovati glađu
995 pregleda 13 komentar(a)
Ažurirano: 13.05.2013. 18:02h

Nikšićanin Marko Vorotović (33), osuđeni pripadnik kriminalne grupe odbjeglog narko bosa Darka Šarića, prebačen je nedavno iz zatvora u Mitrovici u spuški zatvor, saznaju “Vijesti”.

Vorotović je nakon ekstradicije smješten u paviljon “C” Kazneno-popravnog doma i pod pojačanim je nadzorom.

“On je svjedok saradnik u postupku protiv Šarića i iz bezbjednosnih razloga je smješten u taj paviljon. Sam je u sobi i pod pojačanim je nadzorom”, rečeno je “Vijestima” iz uprave Zavoda za izvršenje krivičnih sankcija.

Nekoliko osuđenika juče je “Vijestima” kazalo da će, ako Vorotovića ne premjeste u neki drugi, a ne kazneni paviljon, štrajkovati glađu.

Sagovornik iz uprave pojasnio je da “C” nije kazneni, već paviljon u kojem su osuđenici pod pojačanim mjerama obezbjeđenja.

Vorotović je uhapšen 2009. godine u Beogradu, u prvom talasu zajedničke akcije američke agenicije DEA, srpske BIA i policije Urugvaja “Balkanski ratnik”, zbog učešća u švercu više od dvije tone kokaina iz Južne Amerike u Zapadnu Evropu.

Tokom suđenja, prije nego što se nagodio sa specijalnim tužilaštvom, tvrdio je da nema nikakve veze sa švercom droge i da ne poznaje Šarića. Međutim, poslije skoro tri godine, u martu 2012, priznao je krivicu u zamjenu za devetogodišnju zatvorsku kaznu, uz uslov da je odsluži u Crnoj Gori.

Prije ulaska u Šarićevu kriminalnu grupu, bio je član obezbjeđenja diskoteke “Maksimus” u Kotoru, koja je bila u vlasništvu Dragana Dudića - Frica. Dudić je bio Šarićev bliski prijatelj i saradnik, a ubijen je 2010.

Osim Vorotovića sa srpskim Tužilaštvom za organizovani kriminal nagodilo se još deset članova Šarićeve kriminalne grupe. Boris Laban (37), Dragan Labudović (40), Miodrag Aleksandar (32), Mirko Miodragović (54), Miloš Pandrc (31), Nikola Pavlović (33), Dejan Rakić (37), Miloš Krpović (37), Nikola Dimitrijević (31) i Srđan Petrović (52) priznali su krivicu u zamjenu za blaže zatvorske kazne, koje se kreću od dvije godine i devet mjeseci do 10 i po godina.

Vorotovićev brat Vidak - Vinko Vorotović ubijen je 15. decembra u Nikšiću. Nepoznati muškarac pucao mu je u glavu dok je na parkingu ispred autobuske stanice sjedio u kolima. Vorotović je dovođen u vezu sa više krivičnih djela. Policija i dalje traga za njegovim ubicom. Istraga je, prema informacijama iz Uprave policije, išla u nekoliko pravaca, od kojih jedan vodi i ka Šariću.

Pet dana nakon ubistva Vidaka Vorotovića, tadašnji šef policije Božidar Vuksanović kazao je da policija sarađuje sa Tužilaštvom i da je na putu prema prvim saznanjima i informacijama koje bi dovele do rasvjetljavanja zločina. Odgovarajući na pitanje da li istraga ide u pravcu odbjeglog narko bosa Šarića, rekao je da se preduzimaju sve mjere i radnje iz nadležnosti UP.

Galerija

Bonus video: