Musiću četiri mjeseca zatvora zbog ugrožavanja bezbjednosti Lakić

Sutkinja je istakla da je olakšavajuća okolnost što Musić nije bio ranije osuđivan
75 pregleda 3 komentar(a)
Slavko Musić, Zoran Piperović, Foto: Savo Prelević
Slavko Musić, Zoran Piperović, Foto: Savo Prelević
Ažurirano: 10.05.2013. 16:50h

Sutkinja Jelena Perović Kovačević potvrdila je ranije donešenu presudu Slavku Musiću od četiri mjeseca zatvora zbog ugrožavanja bezbjednosti novinarke Olivere Lakić.

Sutkinja je istakla da je olakšavajuća okolnost što Musić nije bio ranije osuđivan.

Musić je osuđen zato što je 3. februara 2011. vozilom blokirao automobil ekipe “Vijesti”, blizu hangara u Donjoj Gorici i tada sa tri nepoznate osobe stajao u dvorištu kuće u kojoj se nalazila Lakićeva, kako bi zaplašio nju i porodicu s kojom je razgovarala. Porodica, s kojom je Lakićeva razgovarala živi iza bedema hangara, u kojem se navodno proizvodi ambalaža lažnih brendova cigareta.

Vlasnici fabrike "Tara" su 31. januara preko Slavka Musića novinarki “Vijesti” umjesto odgovora na pitanja o sumnjivom poslovanju u Mojkovcu uručili dvije orhideje upakovane tako da podsjećaju na one koje se nose na groblje, a on je dva dana kasnije svojim automobilom blokirao automobil ekipe lista u kojoj su bili Lakić i fotoreporter Zoran Đurić, blizu hangara u Donjoj Gorici istih vlasnika.

Lakićeva je od februara 2011. meta uznemiravanja, prijetnji, pa i fizičkog napada. Sve to počelo je nakon što je ona počela sa pisanjem tekstova o fabrici duvana “Tara” u Mojkovcu, istražujući poslovanje te fabrike zbog sumnje da se u njoj proizvode lažne cigarete, a potom pakuju i šalju van Crne Gore.

Ivan Bušković pravosnažno je osuđen na devet mjeseci zatvora zbog toga što je Lakićevu napao ispred zgrade u kojoj živi. Počelo je suđenje Milenku Rabrenoviću, vozaču bivšeg direktora policije Veselina Veljovića, koji se tereti da je osoba koja je prijetila Lakićevoj i njenoj kćerki.

Milanu Grguroviću iz Danilovgrada ponovo se sudi, jer se lažno prijavio da je prijetio Lakićevoj i njenoj kćerki.

Bonus video: