Lovočuvari psovali i prijetili zbog tekstova o krivolovu

Novinar Ivan Čađenović prijavio lovočuvare NP „Skadarsko jezero” Martina Ulićevića i Milivoja Lukačevića
172 pregleda 15 komentar(a)
Ivan Čađenović, Foto: Zoran Đurić
Ivan Čađenović, Foto: Zoran Đurić
Ažurirano: 10.05.2013. 07:13h

Novinar „Vijesti” Ivan Čađenović podnio je juče krivičnu prijavu protiv lovočuvara NP “Skadarsko jezero” Martina Ulićevića i Milivoja Lukačevića.

Čađenović tvrdi da su mu Ulićević i Lukačević prijetili juče oko 15 časova ispred uprave NP “Skadarsko jezero”, dok je bio na zadatku.

On tvrdi da mu je Ulićević zaprijetio da će se lično obračunati sa njim ako ne bude “pisao istinu”, uputivši mu niz psovki.

Čađenović je kazao da mu je Lukačević poručio da će ga “neko sačekati” i na taj način demantovati njegovo dosadašnje pisanje o NP “Skadarsko jezero”.

“Ulićević mi je kazao da odranije ima neki dug prema Čađenovićima i da bi lako mogao da ga od mene naplati”, kazao je Čađenović.

On je istakao da su dvojica lovočuvara na sebi imala službena odjela, zbog čega je zaključio da su u tom trenutku bili na poslu.

Incident se odigrao neposredno pored uprave NP “Skadarsko jezero” u Vranjini, gdje su Čađenović i fotograf “Vijesti” Luka Zeković juče bili na zadatku.

“Nakon razgovora sa sagovornicima, prišla su dvojica meni nepoznatih ljudi u odijelima sa napisom NP 'Skadarsko jezero' i jedan od njih, kasnije sam ustanovio da je riječ o Ulićeviću, upitao je: 'Koji je od vas dvojice Čađenović'? Kada sam odgovorio, Ulićević mi je uputio niz uvreda i psovki”, tvrdi Čađenović.

On je kazao da se potom vratio u Podgoricu i u policiji podnio prijavu.

Čađenović je u proteklo pola godine napisao nekoliko tekstova o krivolovu na Skadarskom jezeru, a u jednom od njih pomenuo je i Lukačevića koji mu je juče prijetio.

Lukačević je jedan od trojice lovočuvara koji su uhvatili dvojicu krivolovaca na jezeru, a potom ih pustili jer rade za lokalnog biznismena. O tom događaju sačinjena je i službena zabilješka, na osnovu koje je Čađenović i napisao tekst.

Redakcija “Vijesti” nije dobila nijedan demanti ili reagovanje u vezi sa tekstovima o krivolovu na jezeru, čiji je autor Čađenović.

Bonus video: