Podgorica: Sajam knjiga od 8. do 14. maja

Kako navode organizatori, cijena ulaznice biće jedan euro, a organizatori najavljuju i značajne sajamske popuste
95 pregleda 3 komentar(a)
Ažurirano: 06.05.2013. 18:15h

Osmi međunarodni podgorički Sajam knjiga, koji će okupiti veliki broj izlagača iz zemlje, regiona i svijeta, biće otvoren 8. maja u garaži Delta City-ja u Podgorici. Sajam će otvoriti poznati glumac, pjesnik i muzičar Rade Šerbedžija.

Kako navode organizatori, cijena ulaznice biće jedan euro, a organizatori najavljuju i značajne sajamske popuste.

Na sajmu će biti i Žerard Vilijams, Lenu Rut Stefanović, Dragan Radulović, Slavica Perović, Svetislava Basara, Dejan Aleksić...

Posjetioci Sajma knjiga biće u prilici da prisustvuju i jednoj svjetskoj premijeri. Iranska književnica Sahar Delijani, predstaviće svoj prvi roman „Djeca drveta Žarakanda“, koji će biti objavljen u junu, u 26 zemalja svijeta. Iz bogatog sajamskog programa, organizatori izdvajaju i svakodnevne jednosatne debate.

„Imamo dvije na temu Njegoša, jer čime ćemo se baviti ove godine ako ne Njegoševim jubilejom, imamo latinoameričku književnost, imamo debatu o plasmanu domaćih autora u inostrana tržišta”, saopštili su organizatori.

Prošlogodišnji sajam posjetilo je oko 30 000 ljudi, što ga čini najvećom kulturnom manifestacijom u našoj zemlji, kažu organizatori. Pokrovitelj ovogodišnjeg sajma je Ministarstvo kulture, a Sajam su pomogle i brojne druge institucije.

Tokom trajanja Sajma biće postavljena i izložba ,,Four’’- 4 crnogorska akademska slikara izložiće po 4 svoja djela. U okviru osmog Međunarodnog podgoričkog sajma knjiga biće i aktivnosti za djecu, promocija stripa, radionica brzog čitanja.

Radno vrijeme sajma će biti od 11 do 21 sat, a cijena ulaznice iznosiće jedan euro.

Sajam se održava do 14. maja.

Galerija

Bonus video: