Džeri Luis na filmskom festivalu Trajbeka

Džeri Luis je gostovao na Trajbeka festivalu povodom 30. godišnjice premijere filma "Kralj komedije". Iako u godinama, uspio je da razveseli i nasmije sve prisutne
114 pregleda 1 komentar(a)
Ažurirano: 28.04.2013. 11:16h

Njujorški Filmski festival Trajbeka (The Tribeca Film Festival) završio se nastupom 87-godišnjeg Džerija Luisa povodom 30-ogodišnjice prikazivanja "Kralja komedije" (The King of Comedy).

Američki glumac i komičar pozdravljen je gromoglasnim aplauzom kada je izašao pred platno i pridružio se glumcu Robertu De Niru i režiseru Martinu Skorsezeu.

Luis je odgovarao na pitanja gledalaca o snimanju filma "Kralj komedije" i nasmijao ih pričom o čovjeku kojega je sreo u metrou.

Luis u filmu glumi TV-voditelja kojega kidnapuje poremećeni komičar - De Niro.

Festival Trajbeka su osnovali De Niro i producenti Džejn Rosental i Krejgom Hatkofom da bi prikupili novac za obnavljanje istoimene njujorške četvrti u kojoj je bio Svjetski trgovinski centar koji je srušen u teroristričkom napadom 11. septembra 2001. godine.

Džeri Luis, rođen 1926, debitovao je na velikom platnu filmom "Moja prijateljica Irma" (My Friend Irma, 1949). Ovaj glumac, komičar, pisac, scenarista, producent i režiser poznat je i po humantiranom radu. Jedan od njegovih najpoznatijih filmova je "Otkačeni profesor" (The Nutty Professor) iz 1963, koji je režirao i igrao glavnu ulogu.

Galerija

Bonus video: