Robert Redford: Nisam više potreban Sandensu

"On ne smije da postane kao Beverli Hils”, rekao je Redford i podsjetio da je prve godine u Park Sitiju sve izgledalo zbrkano
1 komentar(a)
Robert Redford, Foto: Moviemarker.co.uk
Robert Redford, Foto: Moviemarker.co.uk
Ažurirano: 26.04.2013. 15:14h

Čovjek koji je izmislio Sandens festival i koji je zbog toga zaslužan za nekoliko velikih karijera najavio je da će se polako povući iz cijele priče. Robert Redford poručuje “nisam više potreban Sandensu”, prenose svjetski mediji.

“Ideja Sandensa je da se bavi ljudima kojima nije pružena prilika"

“Polako se povlačim. Da li je Sandens postao previše veliki? Neka drugi daju odgovor na to pitanje. Da li je postao preveliki za mene? Vjerovatno jeste, u smislu da sam postao svjestan da je počeo da me guši”, rekao je 76-godišnji glumac i reditelj o festivalu koji je osnovao još 1981. godine. R

Redford je Sandens proširio i na London, odakle će vjerovatno lansirati još neka velika imena. Iz Jute su krenuli Pol Tomas Anderson, Stiven Soderberg, Kventin Tarantino...

“Nisam više potreban Sandensu. Zadovoljan sam ako moram samo ponekad da uskočim kako bi festival ostao vjeran originalnoj ideji i kako ne bi trošio previše vremena na prikupljanje novca”, rekao je Redford. On je istakao da je Sandens neprofitan projekat, koji bi trebalo da se bavi nezavisnim filmom.

“Ideja Sandensa je da se bavi ljudima kojima nije pružena prilika. Moramo da održimo takve vrijednosti u životu. On ne smije da postane kao Beverli Hils”, rekao je Redford. On je podsjetio da je prve godine u Park Sitiju sve izgledalo zbrkano.

“Stajao sam ispred pokušavajući da napravim red i da pustim ljude unutra, kao ispred nekog striptiz bara. A onda je sve prevazišlo moja očekivanja. Cijela stvar je nevjerovatno porasla”, rekao je Redford o festivalu koji privuče desetine hiljada ljudi svakog januara.

Nešto slično bi trebalo da se odvija od ove godine i u Londonu od 25. do 28. aprila. Na programu Sandens Londona su 31 film i 15 koncerata.

Bonus video: