Uhapšen osumnjičeni za podstrekivanje na ubistvo

D.J. je uhapšen na graničnom prelazu Aerodrom Tivat, prilikom pokušaja izlaska iz Crne Gore
108 pregleda 2 komentar(a)
Hrvatska hapšenje, Foto: Novilist.hr
Hrvatska hapšenje, Foto: Novilist.hr
Ažurirano: 23.04.2013. 18:24h

Nikšićanin Darko Janjić (30) osumnjičen da je Marka Janjića (25) i Radovana Mujovića (25) iz Nikšića, podstrekavao da ubiju sugrađane Sava Agramovića (38) i Darka Subotića (29), uhapšen je na tivatskom aerodromu.

Janjić je uhapšen dok je pokušavao napustiti Crnu Goru, po lokalnoj potjernici koju je za njim prije dvadesetak dana raspisala nikšićka policija.

On je saslušan u Višem tužilaštvu u Podgorici.

Iz Uprave policije je saopšteno da sumnjaju da su se Marko Janjić i Mujović nakon što ih je Darko Janjić podstrekavao na ubistvo, dogovorili da ubiju Agramovića i Subotića, koji se u policijskoj evidenciji tretiraju kao pripadnici kriminale grupe kvartaši.

Njih dvojica uhapšeni su 3. aprila i uz krivičnu prijavu predati nadležnom tužiocu.

Prema nezvaničnim informacijama iz Uprave policije, nikšićki inspektori su početkom aprila došli do saznanja da dvojica uhapšenih, nakon sukoba sa Agramovićem i Subotićem, dogovaraju njihovo ubistvo i uhapisli ih. Pretresom njihovih porodičnih kuća pronađeni su i oduzeti puška M-48, za koju se sumnja da pripada Marku Janjiću i lovačka puška i lovački karabin vlasništvo njegovog oca Milana Janjića (50), za koje je važnost oružnih listova istekla.

Mlađi Janjić i Mujović sumnjiče se da su počinili krivično djelo dogovor za izvršenje krivičnog djela, a Janjić i za nedozvoljeno držanje oružja i ekspolozivnih materija. Za isto krivično djelo sumnjiči se i njegov otac Milan, u čijoj kući je nađeno zaplijenjeno oružje.

Bonus video: