Hadžajlić i Nikolić osuđeni za obljubu djevojčice, Šljukić oslobođen

Vještak medicinske struke u nalazu je istakao da D.V., iako ima 13 godina, po fizičkim karakteristikama izgleda kao punoljetna osoba
259 pregleda 0 komentar(a)
sljukic, Foto: Savo Prelević
sljukic, Foto: Savo Prelević
Ažurirano: 20.04.2013. 16:13h

Ljekar Dragan Nikolić (60) i obućar Šefkija Hadžajlić (60) osuđeni su u Osnovnom sudu na ukupno dvije godine i 10 mjeseci zatvora, zbog krivičnog djela posredovanje u vršenju prostitucije 13-godišnje djevojčice.

Doktor Momčilo Šljukić (60), u istom predmetu, oslobođen je krivice za krivično djelo obljuba sa djetetom .

Nikolić je osuđen na godinu zatvora, a Hadžajlić na godinu i deset mjeseci.

Sutkinja Željka Jovović, oslobodila je Šljukića vrednujući iskaz oštećene D. V. (13) i nalaz i mišljenje vještaka medicinske struke dr Miodraga Šoća.

Vještak medicinske struke u nalazu je istakao da D.V., iako ima 13 godina, po fizičkim karakteristikama izgleda kao punoljetna osoba, tako da optuženi Šljukić nije mogao da pretpostavi koliko ima godina.

Na osnovu toga, pokazalo se i da Šljukić nije postupio sa umišljajem, zato je oslobođen krivice. Trojica 60-godišnjaka uhapšeni su 23. juna 2011. godine u policijskoj akciji “Veza”, zbog sumnje da su učestvovali u seksualnom iskorišćavanju djevojčice.

Akcija je izvedena nakon što su službenici Odsjeka za borbu protiv organizovanog kriminala i korupcije, u sadejstvu sa podgoričkim inspektorima kriminalističke policije, duže istraživali ovaj slučaj.

Šljukić je uhapšen u momentu dok je sjedio u automobilu i razgovarao sa djevojčicom, a poslije hapšenja, tvrdio je da do seksualnog odnosa nije došlo.

Nakon tog događaja brigu o djevojčici preuzeo je Centar za socijalni rad u Podgorici.

Prema tadašnjim nezvaničnim informacijama, djevojčica nije imala oca i živjela je sa majkom, lošeg zdravstvenog i materijalnog stanja.

Bonus video: