Marko Babović dobio tri godine zatvora

Babović se nije držao svoje kolovozne trake, već je prešao na suprotnu, kojom se, iz suprotnog smjera od Tivta ka Budvi kretao Radulović
507 pregleda 1 komentar(a)
Ažurirano: 19.04.2013. 11:18h

Marko S. Babović (31) iz Bara, osuđen je na tri godine zatvora zbog saobraćajne nesreće u kojoj je u martu 2004. godine poginuo poznati crnogorski pjevač Dimitrije Bato Radulović.

Sudija Suzana Mugoša danas je u Višem sudu rekla da na snazi ostaje pravosnažna presuda Višeg i Apelacionog suda Crne Gore.

U novembru 2007. vijeće sudije Dragice Vuković osudilo je Babovića na četiri godine, dok je drugostepeni Apelacioni sud potvrdio presudu, s tim da je okrivljenom izrečana kazna od tri godine zatvora. Sudija Mugoša je kazala da je sud dozvolio ponavljanje sudskog procesa jer su se pojavili novi dokazi, te da je urađeno novo vještačenje nastalog saobraćajnog udesa, koje sud nije prihvatio, već je odlučio da Baboviću ostane pravosnažna kazna.

U presudi se između ostalog navodi da je Babović kriv što je 28. marta 2004. godine oko šest sati i dvadeset minuta na magistralnom putu Kotor-Budva, u naselju Radanovići, upravljajući vozilom “nisan terano” TD (BR 170-21) iz pravca Budve u pravcu Tivta, u pripitom stanju i pri koncentraciji od 0,59 promila apsolutnog alkohola u krvi, i brzinom od 86 kilometara na sat, na dionici puta gdje je saobraćajnim znakom dozvoljeno kretanje od najviše 50 kilometara na sat.

Babović se nije držao svoje kolovozne trake, već je prešao na suprotnu, kojom se, iz suprotnog smjera od Tivta ka Budvi kretao Radulović vozeći auto “polo” PG: 335-20. Tada je došlo do sudara “nisana” i “pola”. Od teških povreda Radulović je preminuo odmah na jestu saobraćajnog udesa. Babović je počinio krivično djelo “teško djelo protiv bezbjednosti javnog saobraćaja”.

Bonus video: