Preočanin u zatvor stigao prije nego u sud

Preočanin je optužen da je u junu 2012. u holu Hitne pomoći pijan udario pesnicom doktoricu Rajmondu Tunu, koja je od udarca pala i izgubila svijest
158 pregleda 0 komentar(a)
tuča, Foto: Shutterstock
tuča, Foto: Shutterstock
Ažurirano: 19.04.2013. 18:08h

Zlatko Preočanin, koji se tereti da je doktorki Hitne pomoći nanio tešku tjelenu povredu, nije došao na ročište, tako da je sutkinja Jelena Perović-Kovačević odložila suđenje za 5. jun.

Sutkinja je kazala da je dobila informaciju da se Preočanin nalazi u Zavodu za izvršenje krivičnih sankcija.

“Sud treba da provjeri da li se Preočanin nalazi u Spužu”, kazala je Perović-Kovačević.

Prema informacijama koje su “Vijesti” nezvanično dobile iz policije, Preočanin se nalazi u ZIKS-u na izdržavanju kazne zatvora zbog nasilničkog ponašanja.

Preočanin je optužen da je u junu 2012. u holu Hitne pomoći pijan udario pesnicom doktoricu Rajmondu Tunu, koja je od udarca pala i izgubila svijest.

Vještak medicinske struke Nemanja Radojević rekao je ranije da je Tuna zadobila trajno oštećenje sluha nakon udarca, tako da je sutkinja sugerisala da tužilac promijeni optužni akt.

Optužni predlog koji je podignut protiv njega, za koji je zaprijećena kazna zatvora do pet godina, promijenjen je u optužnicu, takođe za krivično djelo teška tjelesna povreda, ali za koje je zaprijećena kazna zatvora do osam godina.

Od siline udarca Preočanina, doktorica je zadobila povrede u vidu otoka desne strane lica i desnog sljepoočnog predjela, praćenog nepotpunim iščašenjem sljepoočnog donjoviličnog zgloba, kao i oštećenja desnog slušnog živca sa slabljenjem sluha.

Zbog povreda, na bolničkom liječenju zadržana je dva mjeseca.

Suđenje se nastavlja 5. juna.

Bonus video: