Nešić pozvao 21 igračicu na pripreme za kvalifikacije za EP

Okupljanje odbojkašica zakazano je za 16. jul u Podgorici, odakle će otputovati za Pljevlja, i tamo odraditi prvi dio priprema do 1. avgusta, kada je planiran odlazak za Bosnu i Hercegovinu, na dvije prijateljske utakmice sa domaćom selekcijom.
0 komentar(a)
Odbojkašice Crne Gore, Foto: Cev.lu
Odbojkašice Crne Gore, Foto: Cev.lu
Ažurirano: 04.07.2018. 09:56h

Selektor odbojkašica Crne Gore Dragan Nešić za pripreme za avgustovske utakmice kvalifikacija za Evropsko prvenstvo 2019. računa čak na 21 igračicu, saopšteno je iz Odbojkaškog saveza Crne Gore.

Sa šireg spiska su prekobrojne bile tehničarke Evgenija Milivojević (Penicilina Iaši, Rumunija) i Tijana Tvrdišić (Galeb Poliklinika Hipokrat), primači servisa Dragana Peruničić (Foton Tornado, Filipini) i Katarina Ćaćić (Galeb Poliklinika Hipokrat).

Na novom spisku je Milana Rovčanin pozvana kao primač, što ona i jeste (na širem je bila libero), dok je Nešić spisak korektora proširio sa mladom Pljevljankom Majdom Čakar.

Okupljanje odbojkašica zakazano je za 16. jul u Podgorici, odakle će otputovati za Pljevlja, i tamo odraditi prvi dio priprema do 1. avgusta, kada je planiran odlazak za Bosnu i Hercegovinu, na dvije prijateljske utakmice sa domaćom selekcijom.

Naša selekcija će 3. avgusta otputovati za Bar, gdje će se pripremati za kvalifikacione utakmice, koje će Crna Gora igrati u dvorani “Topolica” u Baru. Planirano je i da selekcija Bosne i Hercegovine doputuje u Bar i da se u periodu 5. do 7.avgusta odigraju još dvije prijateljske utakmice, u sklopu priprema za kvalifikacije.

"Crvene" će u avgustu odigrati četiri utakmice, dvije u barskoj "Topolici", 19. protiv Ukrajine, a 22. sa Norveškom. U prvom kolu, 15. avgusta, gostuju Grčkoj, a 25. avgusta, u četvrtom kolu, igraju u Norveškoj.

U preostala dva meča grupe C, u januaru, Crna Gora gostuje Ukrajini i dočekuju Grčku.

Kod odbojkašica će biti šest grupa sa po četiri selekcije, a plasman će izboriti po dvije najbolje iz svake grupe.

Evropsko prvenstvo za odbojkašice koje se igra u Turskoj, Poljskoj, Mađarskoj i Češkoj, igraće, takođe, 24 reprezentacije. Osim domaćina, vizu za EP već imaju osam najboljih sa posljednjeg EP u Azerbejdžanu i Gruziji - Srbija, Holandija, Azerbejdžan, Italija, Rusija, Bjelorusija, Njemačka i Bugarska (koja je upala zahvaljujući time što je Turska, bronzana sa EP, jedan od organizatora narednog šampionata Evrope).

Spisak

Tehničari: Tamara Roganović, Marija Šušić

Primači: Tatjana Bokan, Ksenija Ivanović, Jelena Cvijović, Danijela Džaković, Teodora Čavić, Milana Rovčanin, Milena Burzanović

Korektori: Nikoleta Perović, Dijana Vuković, Neda Vujadinović, Katarina Budrak, Miona Vučetić, Majda Čakar

Srednji blokeri: Marija Milović, Ana Otašević, Andrea Laković, Saška Đurović, Mina Dragović

Libero: Anja Pejović

Bonus video: