Nikšić i Herceg Novi u julu domaćini turnira u odbojci na pijesku

82 pregleda 0 komentar(a)
Bič volej, Foto: Odbojkaški savez Crne Gore
Bič volej, Foto: Odbojkaški savez Crne Gore
Ažurirano: 03.07.2018. 11:36h

Sezona u bič voleju (odbojka na pijesku) u Crnjo Gori počeće u jullu, saopšteno je iz Odbojkaškog saveza Crne Gore.

U sklopu projekta “Raširimo mrežu” (“Еxpand the Net”), koji je podržan Svjetske odbojkaške federacije (FIVB) i Evropske odbojkaške konfederacije (CEV), OSCG će organizovati turnire u odbojci na pijesku u Nikšiću i Herceg Novom, koji će ujedno biti i Otvoreno prvenstvo Crne Gore u odbojci na pijesku.

Kako se navodi, međunarodni festival odbojke na pijesku će se već tradicionalno održati u Nikšiću, u okviru sportskog kompleksa na Jezeru Krupac, u terminu od 6. do 8 jula.

Glavni organizator je ŽOK Nikšić, a sponzori manifestacije su Sportski kompleks “Krupac”, Mesna industrija Goranović, UnikomS, Cungu i Pivara Trebjesa.

Predviđene manifestacije su - mini volej za kadetkinje (2002.god i mlađe) u odbojci 4 na 4, i seniorski turnir (2 na 2).

Državno prvenstvo u odbojci na pijesku biće održano na terenima Sportskog centra Igalo 14. i 15. jula. Riječ je prvom takmičenju te vrste ikada organizovanom u Herceg Novom, saopšteno je iz PR službe Sportskog centra Igalo.

Inicijativom direktora Sportskog centra, Radovana Ralevića nedavno je pokrenuta adaptacija i uređenje terena za odbojku na pijesku koji je sada napravljen po svim standardima za državna takmičenja.

„Ideja je da se pokrene jedna nova priča i aktivira ovaj olimpijski sport po prvi put u Herceg Novom. Uvertira u planiranu Opštinsku ligu biće državno prvenstvo Crne Gore. Presrećan sam što ispisujemo nove stranice sporta u svom gradu, u gradu koji obožavam“, rekao je direktor Ralević.

On je istako da je ovo tek početak planiranog i da želi da pomjeri granice sporta kako bi prvenstveno omladina pa i svi ostali osjećali Sportski centar Igalo kao svoje mjesto za razonodu, druženje, zabavu i doživljavali ga kao svoju veliku sportsku porodicu.

„Osjetite naše gostoprimstvo i pridružite nam se u spektaklu 14. i 15. jula samo u Sportskom centru Igalo“, poručio je Ralević.

Generalni sponzor turnira je hotel „Play“, a pokrovitelji Opština Herceg Novi, OSCG i Sportski centar Igalo.

Bonus video: