Kolašin: Zakopali ratne sjekire, pa povadili šipke

Vrhovac tvrdi da su ga u Kolašinu pretukli Filip Medenica i Marko Rakočević
839 pregleda 7 komentar(a)
Ažurirano: 09.04.2013. 18:31h

Kolašinac Zlatibor Vrhovac kazao je juče “Vijestima” da su ga Filip Medenica, Marko Rakočević i još jedna osoba, koju nije prepoznao, u subotu veče pretukli metalnim šipkama i bejzbol palicom.

On je u telefonskom razgovoru ispričao da su ga te osobe presrele u centru Kolašina, nakon što se sa prijateljem, poslije večere u restoranu, uputio prema vozilu.

“Otključao sam auto i tada su mi tri mladića pritrčala, od kojih sam dvojicu prepoznao. To su Medenica i Rakočević. Trećeg napadača nijesam prepoznao, jer je imao fantomku na glavi”, kazao je Vrhovac.

Objasnio je da je od prvog udarca šipkom u glavu pao, ali da je uspio rukama da zaštiti lice.

“Rakočević je vikao - 'Udri, slomite mu ruke i noge. Po glavi, po glavi, po glavi'. Čuo sam policajca koji je vikao da stanu. Odmah sam rekao policajcu imena mladića koji su me napali”, kazao je Vrhovac.

On je kazao da su Medenica i Rakočević uhapšeni u nedjelju popodne, a da je on juče dao izjavu osnovnom državnom tužiocu u Kolašinu.

Vrhovac je podsjetio da su on i Rakočević u sukobu od prije. Krajem aprila 2012. godine, na ulazu u kolašinsku diskoteku “Selekt”, on je udario Rakočevića, nanoseći mu teške tjelesne povrede.

Nakon toga, Rakočević je u junu 2012. pucao na Vrhovca, kada je ranjena njegova ujna Ana Mašković.

Na suđenju u Bijelom Polju za taj vatreni obračun, u oktobru prošle godine, njih dvojica su saopštili da su zakopali ratne sjekire.

Vrhovac je tada rekao da se ne pridružuje krivičnom gonjenu Rakočevića, jer su se izmirili.

On je juče rekao da zbog svega toga nije očekivao da će ga Rakočević napasti.

“Pružili ruke jedan drugom i na taj način zakopali ratne sjekire. Niisam očekivao da će me kukavički napasti, s jednom bejzbol i dvije metalne šipke. Drvena palica je od udaraca polomljena, pa je poslata na vještačenje”, kazao je Vrhovac.

Galerija

Bonus video: