Vilnev: Fetel nije sportista

Fetel je nevjerovatno brz na stazi, ali mu odsustvo časti i uvažavanja kolege i tima nedostaju da bi bio šampion
1 komentar(a)
Sebastijan Fetel, Foto: Reuters
Sebastijan Fetel, Foto: Reuters
Ažurirano: 04.04.2013. 09:47h

Na vozača Red Bula, Sebastijana Fetela, tačnije njegov stil u "najbržem cirkusu" niko ne može ostati ravnodušan. Iako 25 - godišnji Njemac pobija sve rekorde i prijeti slavi zemljaka Mihaela Šumahera, momku iz Hopenhajma ipak ne uspijeva da poput Šumija uživa nepodijeljeno uvažavanje. Bura oko načina na koji je pobijedio klupskog kolegu Marka Vebera u trci za veliku nagradu Malezije, još se ne stišava. Posljednji se na mladog Njemca obrušio šampion Formule 1 iz 1997. godine, Kanađanin Žak Vilnev.

"Fetel nijj pravi šampion, jer nije sportista. On je to pokazao neuvažavanjem klupskog druga i ekipe. Nepisano je pravilo da se ispoštuju zahtjevi tima čiji vozači drže prve dvije pozicije. Mora se ekonomisati i voditi računa o interesima ekipe. Tačno je da se u Formuli 1 treba svim sredstvima boriti za pobjedu, ali ka tom cilju ne treba zanemariti odluke ekipe. Fetel je nevjerovatno brz na stazi, ali mu odsustvo časti i uvažavanja kolege i tima nedostaju da bi bio pravi i veliki šampion", rekao je Vilnev.

I nije samo Vilnev uputio otrovnu strelicu prema šampionu iz Hopenhajma.

"Na trci za otvoreno prvenstvo Malezije, Fetel je postupio u skladu sa svojom prirodom - pobijediti po svaku cijenu. No, ta njegova osobina je i razlog što pobjeđuje u trkama i šampionatima", objasnio je vozač Katerhema, Gido van der Garde

Bonus video: