Amela Feković postavila novi državni rekord u bacanju koplja

Dosadašnji rekord bio je, takođe, u njenom vlasništvu od 46 metara i 63 centimetra, koji je postavila na šampionatu Crne Gore za seniore u Baru juna prošle godine
79 pregleda 4 komentar(a)
Amela Feković, Foto: Skalaradio.com
Amela Feković, Foto: Skalaradio.com
Ažurirano: 24.03.2013. 15:02h

Amela Feković, članica Atletskog kluba Arsenal iz Tivta ostvarila je uspjeh na zimskom prvenstvu Srbije u bacačkim disciplinama za seniore, koje je održano u Sremskoj Mitrovici.

Ona je u disciplini bacanje koplja postigla najbolji rezultat u konkurenciji seniorki sa 48 metara i 28 centimetar, čime je postigla novi crnogorski rekord za seniorke.

Dosadašnji rekord bio je, takođe, u njenom vlasništvu od 46 metara i 63 centimetra, koji je postavila na šampionatu Crne Gore za seniore u Baru juna prošle godine.

”S obzirom da je ovo prvo takmičenje Amele u ovoj sezoni i da je takmičenje održano po hladnom vremenu na nula stepeni, ostvareni rezultat, koji je bolji od njenog dosadašnjeg rekorda, za metara i 65 centimetar, prestavlja izuzetan uspjeh za nju, što je novi postrek kako za Amelu, tako i njenog trenera Spajića. Odlično su počeli sezonu i očekujem još bolje rezltate u nastavku”, istakla je Mileva Kilibarda, predsjednik Atletskog kluba Arsenal.

Bonus video: