PROFESIONALNI BOKS

Nikola Sjekloća nadvisio Holanđanina Dakua

Sjekloća je i deveti profi meč u svom gradu riješio u svoju korist
260 pregleda 5 komentar(a)
Nikola Sjekloća, Foto: Privatni album
Nikola Sjekloća, Foto: Privatni album
Ažurirano: 05.04.2019. 00:10h

Crnogorski trofejni bokser Nikola Sjekloća sinoć je u Budvi i deveti put obradovao domaću publiku. Nepobjedivost Sjekloće pred svojim navijačima osjetio je i Holanđanin Farouk Daku.

Sjekloća je bio bolji u svih deset rundi, ali se 33-godišnjak rođen u Ugandi predstavio kao izuzetno čvrst i stamen borac.

Sjekloća je uspijevao da uzdrma ali ne i da meč riješi nokautom za jednoglasnu pobjedu. Više od 1.000 gledalaca kraj zidina starog grada u Budvi, ipak nije gledala jednostran meč, jer je i Daku je uspio da zaprijeti u par navrata.

"Boksovao sam u Las Vegasu, boksovao sam u Atlantik Sitiju, Londonu, Bangoku...i u ringovima širom svijeta ali nikada nisam doživio ovakvu atmosferu kao večeras u mom gradu. Hvala publici, hvala svima koji su mi to na zalasku moje profesionalne karijere omogućili", emotivno se zahvalio Sjekloća nakon 34. pobjede u profi ringu.

Sjekloća, koji za deset dana puni 40 godina, je u karijeri pet puta poražen uz jedan neriješen meč.

Daku je doživio 15. poraz, a ima 21 pobjedu i jedan neriješen meč u karijeri.

Meč Sjekloće protoiv Dakua je bila glavna borba bokserske revije koju je omogućila SO Budva i Turistička organizacija tog grada.

U reviji je viđeno pet borbi u olimpijskom boksu u kojima su se predstavili borci domaćeg BK Budva i BK Podgorica, a potom su održana i dva profi meča.

U prvom uvodnom profesionalnom meču Marko Nikolić je Miloša Jankovića nokautirao u 4. rundi. U drugom je Aleksandra Vujović prekidom u 3. rundi dobila Mariju Ražnatović.

Meču su prisustvovali pokrovitelji ovog događaja, gradonačelnik Budve Dragan Krapović i predsjednik Turistiške organizacije Mladen Franović koji su primili priznanje iz ruku supervizora ovog meča, legendarnog bokserra Miodraga - Mija Perunovića.

Predsjednik CPBF Milorad - Mijo Martinović je obećao da će se u Budvi i širom Crne Gore i dalje nastaviti sa organizacijama ovakvih spektakala kakav je sinoć bio u metropoli crnogorskog turizma.