FORMULA 1

Maldonado se nada da je Vilijams riješio probleme sa vozilom

"Imao sam sve probleme koji mogu da vas zadese s vozilom. Dogodilo se najgore. Poslije analiza koje smo obavili, znamo koji su problemi i teoretski imamo rješenje", rekao je Maldonado
0 komentar(a)
Maldonado, Foto: Beta/AP
Maldonado, Foto: Beta/AP
Ažurirano: 27.03.2019. 21:02h

Vozač Vilijamsa Pastor Maldonado rekao je da je imao mnogo problema sa bolidom u prvoj trci Formule 1 za Veliku nagradu Australije u Melburnu, ali da vjeruje da ekipa ove sezone može da ostvari dobre rezultate.

"Bilo je teško voziti, brinuti o gumama i paziti da ostanem na stazi. Borio sam se cijelog vikenda. Nije bilo dobro. Više sam brinuo o potezima koje smo obavili van staze, nego što sam mislio o vožnji", rekao je Maldonado.

Maldonado je prošle nedjelje trku u Melburnu završio posle 24 kruga. Vozač iz Venecuele rekao je da su ga mehaničari uvjerili da su riješili probleme sa bolidom uoči sjutrašnjih testova na stazi Sepang, za Veliku nagradu Malezije koja se vozi u nedjelju.

"Imao sam sve probleme koji mogu da vas zadese s vozilom. Dogodilo se najgore. Poslije analiza koje smo obavili, znamo koji su problemi i teoretski imamo rješenje", rekao je on.

Upitan da li Vilijams može da pobijedi u nedjelju, Maldonado se nasmijao i rekao da je ekipi potrebno čudo.

"Teško je pobijediti. Da biste to ostvarili morate da budete brzi i da imate mnogo sreće", rekao je 27-godišnji vozač.

Maldonado je prošle godine u Španiji postigao prvu pobjedu u karijeri, što je bio i prvi trijumf Vilijamsa od 2004. godine.

Britanski tim je prošlu godinu završio na osmom mjestu u konkurenciji konstruktora.

"Ranije sam se borio za pobjede, a ne za pozicije. Formula 1 je potpuno drugačija. Ponekad možemo da budemo zadovoljni sa 10. mjestom u trci", rekao je on.

"Ove godine moramo naporno da radimo i pokušamo da budemo uz najbolje ekipe. Možda se nećemo boriti za pobjede, ali mislim da možemo da ostvarimo dobre rezultate, sa plasmanima na podijum", dodao je Maldonado.