Druga pobjeda protiv Budućnosti, Budvanska rivijera korak od odbrane titule

Budvani su večeras u Podgorici savladali Budućnost 3:1 (20:25, 25:16, 25:15, 25:16), u drugoj utakmici finala plej-ofa.
3 komentar(a)
Ažurirano: 17.03.2013. 19:35h

Ako se ne dogodi neko čudo, neki slab dan šampiona, ako Budućnost ne odigra iznad sopstvenih mogućnosti, odbojkaši Budvanske rivijere u srijedu će odbraniti titulu, osvojiti petu uzastopnu – izabranici Siniše Reljića su i u Podgorici savladali Budućnost, ponovo 3:1, i poveli 2:0 u finalnoj seriji.

Podgoričani su u oba meča finalne serije pružili jači otpor Budvanima u odnosu na finale Kupa, ali nijesu uspjeli da osvoje više od po jednog seta. Nijesu ni bili blizu to da urade, posebno večeras.

Šuljagić i drugovi nijesu pružili igru kao u finalu Kupa, ali su odigrali koliko je dovoljno da nijednog trenutka ne ugroze pobjedu.

Izuzetak je bio prvi set, u kojem je domaćin uspio da u finišu preokrene i dođe do vođstva, prvenstveno zahvaljujući raspoloženom Hamzagiću (devet poena u prvom setu).

Do drugog tehničkog tajm-auta, ekipe su smjenjivale u vođstvu, najviše do dva poena. Na 17:16 za goste, Hamzagić je iz kontre donio izjednačenje (17:17), a onda je trener domaćih Zoran Vukčević izvršio dvostruku taktičku izmjenu, pa su umjesto Boškovića i Đuranovića ušli Babić i Radulović.

Budućnost je na servis Radulovića napravila seriju 5:0, od čega su gosti svojim greškama poklonili četiri poena, za 22:17 i time prelomila set za vođstvo od 1:0.

To je, međutim, bilo sve što su Podgoričani napravili, od drugog seta je šampion podigao nivo igre, razigrali su se Ćaćić i Ćuk, pa je Budvanska rivijera imala otvoren put do pobjede.

Budućnost je u drugom setu bila u igri do 6:8, a onda su Budvani serijom 4:0 otišli na 12:6, i do kraja rutinski priveli set kraju.

U trećem setu, u kojem je Babić zamijenio Ječmenicu, bilo je najmanje neizvjesno, jer su gosti serijom 8:0 poveli 10:1, kada je Vukčević zamijenio dijagonalu, uveo Radulovića i Strugara umjesto Boškovića i Hamzagića, da bi ih vratio u finišu da ih zagrije za naredni set.

Kada je početkom četvrtog seta povela 7:3, činilo se da Budućnost može do petog seta, ali se ta prednost brzo istopila, da bi gosti prvi put poveli na 13:12. Sve je riješeno na 16:15 za goste, kada su Budvani serijom 4:0 otišli na 20:15...

Izjave

Zoran Vukčević, trener Budućnosti: Pojedini periodi igre su, možda, obećavali u svakom setu, ali nam definitivno treba jača i probojnija „četvorka“ da bismo mogli da pariramo i budemo blizu ovakvoj Budvanskoj rivijeri, koja ima odličan blok. Ne mogu ništa da zamjerim momcima, jer su pružili koliko su mogli i koliko je protivnik dozvoljavao. Ponavljam treba nam jači napad iz zone „četiri“. Ostaje nam da pokušamo da još bolje odigramo u narednoj utakmici.

Siniša Reljić, trener Budvanske rivijere: Meč je bio težak, kao što smo i očekiovali, s obzirom na to da je ovo za Budućnost bila posljednja šansa da uhvati priključak i produži finalnu seriju. U prvom setu smo, jednostavno, bili malo dekoncentrisani, vidjelo se da je Budućnost bila motivisana da pobijedi. Međutim, kasnije je sve to došlo na svoje, odigrali smo na svom nivou, iako mislim da možemo i mnogo bolje, ali je bilo sasvim dovoljno za pobjedu. Idemo od do utakmice utakmice, nadamo se da ćemo u srijedu da završimo priču.

Budućnost - Budvanska rivijera 1:3 (25:20, 16:25, 15:25, 16:25)

Podgorica – Srednja Mediciniska škola. Gledalaca: 100. Sudije: Simonovska i Beljkaš (oboje iz Bara). Poeni iz napada: Budućnost 34, Budvanska rivijera 45. Poeni iz bloka: Budućnost 4, Budvanska rivijera 9. Poeni iz servisa: Budućnost 5, Budvanska rivijera 6. Servis greške: Budućnost 21, Budvanska rivijera 12. Greške: Budućnost 14, Budvanska rivijera 17.

Budućnost: VUKAŠINOVIĆ 10, Babić, MEDOJEVIĆ (libero), Vidić, BOŠKOVIĆ 3, Radulović 1, JEČMENICA 5, ĐURANOVIĆ 1, HAMZAGIĆ 15, BOJIĆ 4, Strugar 4.

Budvanska rivijera: ĆAĆIĆ 15, Papović, ĆUK 14, RAŠOVIĆ (libero), Radonić, VUJOVIĆ 6, MILIĆ 8, ŠULJAGIĆ 10, Maksimović, MARKOVIĆ 5.

Galerija

Bonus video: