Vukašinović: Sve zavisi od prijema servisa

Ako žele da daj neki smisao ovom plej-ofu, odbojkaši Budućnosti večeras moraju da savladaju Budvansku rivijeru
0 komentar(a)
Vojin Ćaćić, Foto: Savo Prelević
Vojin Ćaćić, Foto: Savo Prelević
Ažurirano: 17.03.2013. 10:46h

Ako žele da daj neki smisao ovom plej-ofu, odbojkaši Budućnosti večeras moraju da savladaju Budvansku rivijeru.

Budvani su pobjedom otvorili finalnu seriju (3:1), a Podgoričani su samo na momente pokazali da mogu da pariraju favorizovanom rivalu, u dobrog dijelu drugog, i trećem setu, koji su izabranici Zorana Vukčevića i dobili.

"Prvi set u tom meču nije uopšte bio mjerodavan, mislim da smo u većem dielu drugog, i kompletnom trećem setu pokazali naše pravo lice. Igramo u našoj sali, tako da mislim da možemo da očekujemo zanimljiv duel. Mada smo i prije smo to očekivali, pa se loše završavalo po nas. Ipak, iskreno se nadam da možemo da produžimo ovu finalnu seriju", kaže za “Vijesti” kapiten i srednji bloker Budućnosti Marko Đuranović.

Budućnost je prošle sezone u finalu plej-ofa dobila drugi meč, na svom terenu (3:2), i produžila finalnu seriju, koja je na kraju, ipak, trajala četiri meča, nakon kojih su Budvani odbranili titulu. Budućnost je tok 22. marta prošle godine i prekinula skoro trogodišnji post i 19 uzastopnih poraza u duelima sa “vječitim rivalom”. Računajući dva posljednja meča prošlog prvenstva, te ovogodišnje duele (četiri u ligaškom dijelu, finale Kupa i prvi meč finala plej-ofa), Budvani su ponovo u seriji od osam pobjeda...

"Iskreno se nadam da se može ponoviti ta priča iz prošlogodišnjeg finala. Međutim, prošle sezone smo imali drugačiju ekipu, sa mnogo iskusnijim primačima servisa, a znamo da su oni nosioci čitave igre. Sve zavisi od Vukašinovića i Bojića, ako oni budu na visini zadatka, mislim da možemo barem ovaj duel da učinimo zanimljivim", dodao je Đuranović.

Budvanska rivijera je formu tempirala za finale Kupa i finale plej-ofa. Iako su izabranici Siniše Reljića u prvom meču finala plej-ofa igrali slabije nego u finalu Kupa, na kraju su rutinski dobili meč.

"Na prvoj utakmici finala plej-ofa se vidjelo da je bilo malo vremena za odmor nakon finala Kupa", objašnjava za “Vijesti” Vojin Ćaćić, najbolji crnogorski odbojkaš u 2012. godini, najstandardniji igrač budvanskog tima.

Iskustvo i kvalitet su na strani šampiona, pa ni gostujući teren ne bi trebalo da predstavlja problem.

"Idemo u Podgoricu da odigramo maksimalno ozbiljno. Očekujemo da će oni pružiti još jači otpor, jer imaju prednost domaćeg terena. U svakom slučaju, ako odigramo na visokom nivou, mislim da nemaju šanse i da ćemo dići pehar pred našom publikom već u trećem meču", dodao je Ćaćić, uz napomenu da je ekipa “zdrava i prava” za večerašnji duel.

Utakmica u sali Medicinske škole počinje u 18 časova. Sude Sonja Simonovska i Predrag Beljkaš iz Bara, koji su nedavno istim rivalima dijelili pravdu u finalu Kupa Crne Gore.

Bonus video: