Vatrogasac lakše povrijeđen prilikom gašenja požara

Kovačević je zadobio manje opekotine po licu i kolege su ga odmah odvezle u nikšićku Opštu bolnicu gdje je primio zaštitnu injekciju
0 komentar(a)
požar pilana, Foto: Privatna arhiva
požar pilana, Foto: Privatna arhiva
Ažurirano: 07.03.2013. 15:54h

Nikšićki vatrogasac Aleksandar Kovačević (29) zadobio je manje opekotine prilikom intervencije na požaru koji se dogodio u silosu Pilane "Javorak" koja pripada firmi Mi Rai. Požar se dogodio oko 12 časova.

"Čim su dobili dojavu o požaru ekipa od četiri vatrogasca je odmah otišla i zatekla požar na silosu Pilane. Kako je gorjela pilotina na 25-30 metara visine vatrogasci su se popeli stepenicama da bi ugasili požar. Kada su počeli da gase došlo je do eksplozije. Aleksandrova spremnost i to što je na sebi imao kompletnu opremu spasili su ga da ne dođe do ozbiljnijih povreda“, kazao je Đorđije Marković.

Kovačević je zadobio manje opekotine po licu i kolege su ga odmah odvezle u nikšićku Opštu bolnicu gdje je primio zaštitnu injekciju.

"Kako je riječ o lakšim opekotinama nije bilo potrebe za bolničkim liječenjem tako da je Aleksandar nakon ukazane pomoći pušten kući", kazao je Marković.

Vatra je lokalizovana, a u julu 2012. u kompaniji Mi Rai takođe je izbio požar koji je zahvatio centralnu instalaciju za otprašivanje i centralni silos koji je potpuno uništen.

Bonus video: