Nova knjiga Džoan Rouling u izdanju Nove knjige

Roman je, kako ističu kritičari, „komičan na gorak način, provokativan i stalno iznenađujujući“
0 komentar(a)
Džoan Rouling, Foto: Www.vulture.com
Džoan Rouling, Foto: Www.vulture.com
Ažurirano: 02.03.2013. 15:53h

Jedan od naslova koji su obilježili prošlu godinu svakako je bio i prvi roman za odrasle planetarno popularne Džoan Rouling, spisateljice koja je stvorila kultni lik moderne književnosti za najmlađe, Hari Potera.

J. K. Rouling je autorka serijala o avanturama Harija Potera: između 1997. i 2007. godine objavila je sedam knjiga

Kako najavljuju iz podgoričke Nove knjige, crnogorski prevod romana „Upražnjeno mjesto“ biće uskoro objavljen, samo nekoliko mjeseci nakon engleskog izdanja.

“Upražnjeno mjesto” (The Casual Vacancy) nesumnjivo je najiščekivaniji naslov protekle godine. Roman je, kako ističu kritičari, „komičan na gorak način, provokativan i stalno iznenađujujući“. Radnja romana smještena je u naizgled idilični engleski gradić Pagford, ali… Iznenadna smrt četrdesetogodišnjeg Berija Ferbrodera preneraziće Pagford, gradić s kamenim trgom i drevnom opatijom, ali ono što se krije iza privlačne fasade je – grad pun sukoba.

Bogati u sukobu sa siromašnima, tinejdžeri u sukobu sa svojim roditeljima, žene u sukobu sa svojim muževima, nastavnici u sukobu sa učenicima…

Iz Nove knjige je saopšteno da je svjetski poznata spisateljica, povodom dogovora o saradnji sa Novom knjigom, naglasila: “Oduševio me je način na koji Nova knjiga planira pristupiti novoj fazi u mojoj književnoj karijeri i veoma mi je drago što im mogu povjeriti objavljivanje crnogorskog izdanja mog novog romana Upražnjeno mjesto.”

J. K. Rouling je autorka serijala o avanturama Harija Potera: između 1997. i 2007. godine objavila je sedam knjiga, koje su prodane u više od 450 miliona primjeraka širom svijeta, distribuirane u više od 200 zemalja, prevedene na 74 jezika, te su filmovane u osam blokbaster ostvarenja.

Bonus video: