Kolašin: Oduzeto oružje, nađeni rokovnici sa imenima dužnika

Prema nezvaničnim informacijama iz Odjeljenja bezbjednosti (OB), prilikom pretresa, u kući Kolašinca Marka Rakočevića (26) pronađen je pištolj “Crvena zastava” M57, optički nišan za pušku i 16 komada municije kalibra 7x 64
139 pregleda 1 komentar(a)
pištolj, Foto: Shutterstock
pištolj, Foto: Shutterstock
Ažurirano: 28.06.2018. 13:31h

Tokom dvodnevne akcije kontrole bezbjednosno interesantnih lica, kolašinska policija pronašla je i oduzela, između ostalog, dva pištolja i određenu količinu municije.

Prema nezvaničnim informacijama iz Odjeljenja bezbjednosti (OB), prilikom pretresa, u kući Kolašinca Marka Rakočevića (26) pronađen je pištolj “Crvena zastava” M57, optički nišan za pušku i 16 komada municije kalibra 7x 64.

“Kod tog lica pronađen je i oružni list na ime druge osobe za lovački karabin, koji nije bio u kući. Takođe, pronašli smo i dva rokovnika sa evidencijom osoba, kojima je Rakočević pozajmljivao novac, a koja su građani Kolašina. On je priveden, upoznato je Osnovno državno tužilaštvo (ODT), koje će se izjasniti o kfalifikaciji krivičnog djela", kažu u policiji.

Službenici OB su, u srijedu veče, u Mojkovačkoj ulici kontrolisali i vozilo bezbjednosno interesantnog Rožajca Amar Skenderović iz Rožaja, Kod njegovog suvozača i sugrađanina Haska Škrijelja (20) pronađen je “gasni” pištolj BLOW sa 11 mataka kalibra 9mm.

Krivična prijava zbog nedozvoljenog držanja oružja i eksplozivnih sredstava podnesena je protiv Kolašinca Dragana Kljajića (51 )u čijoj kući je policija pronašla osam metaka kalibra 8, 55 mm.

Bonus video: