ZLOČIN NA SJEVERU

Podignuta optužnica protiv Kuča: Bacio bombu zbog neuzvraćene ljubavi

Pošto optužnica postane pravosnažna u ovoj krivično-pravnoj stvari sudiće vijeće sudije Šefkije Đeševića
113 pregleda 3 komentar(a)
Goran Kuč, Foto: Beća Čoković
Goran Kuč, Foto: Beća Čoković
Ažurirano: 27.03.2019. 20:40h

Više državno tužilapštvo iz Bijelog Polja podiglo je optužnicu protiv Gorana B. Kuča (28) zvanog Bato iz sela Ivanje, koji je bombom usmrtio komšinicu Milijanu Vuković (49) i povrijedio njenu kćerku Ivanu.

Pošto optužnica postane pravosnažna u ovoj krivično-pravnoj stvari sudiće vijeće sudije Šefkije Đeševića.

Kuč je optužen da je 20. decembra prošle godine, oko 21 čas, u kuću Vukovića ubacio bombu i jedan suzavac, koji se nije aktivirao. Ista takva naprava, takođe neaktivirana, pronađena je nedaleko od kuće.

Kako piše u optužnici, Kuč je te noći došao na vrata Vukovića i gurao ih dok ih je sa unutrašnje strane zadržavala stradala Milijana. Tada je njena kćerka Ivana, koja je bila ranije u vezi sa optuženim, otrčala u drugu sobu da putem telefona u pomoć pozove oca, koji je bio kod rođaka.

“Okrivljeni je potom, kroz staklo na vratima, u kuću ubacio eksplozivnu napravu-bombu od koje je Miljana stradala. Zatim je otvario vrata i pored beživotnog Milijaninog tijela, otišao u sobu gdje je bila Ivana. Pošto je odbila da pođe sa njim, okrivljeni je izašao iz kuće i kroz prozor, u Ivaninu sobu ubacio suzavac. Pokušao je da ativira još jedan, a kada mu ni to nije pošlo za rukom, on je pobjegao”, piše u optužnici.

Tokom uviđaja, osigurač bombe koja je ubila Milijanu, nađen je nekoliko metara od ulaza u kuću, a inspektori nijesu mogli da utvrde da li su neaktivirane naprave bile ubojite...

Kuča je na zločin “natjerala” neuzvraćena ljubav, što je on potvrdio tokom saslušanja kod tužioca. Navodno, Ivana mu je nekoliko dana prije zločina saopštila da više ne želi da bude s njim u emotivnoj vezi, a zajedno su bili oko šest godina. Mladić je te večeri želio da razgovara sa Ivaninom porodicom, koja se protivila njegovoj želji „da se uzmu“.