Braća ubijene prijete da će se osvetiti Jovanoviću

Sud je Jovanovića za ubistvo osudio na 15 godina, dok je za silovanje dobio 10 godina zatvora
212 pregleda 12 komentar(a)
Ažurirano: 27.02.2013. 17:12h

Državljanin Srbije Borivoje Jovanović (40) iz Pančeva, osuđen je juče na 20 godina zatvora, zbog silovanja i ubistva Rajke Kaluđerović (42) iz zetskog sela Mojanovići.

Nakon presude krivičnog vijeća sutkinje Vesne Moštrokol, oštro su negodovala braća stradale, poručujući, između ostalog, da će zbog “sramne presude, uzeti pravdu u svoje ruke”.

Sud je Jovanovića za ubistvo osudio na 15 godina, dok je za silovanje dobio 10 godina zatvora.

Prema ocjeni suda, optuženi je počinio ubistvo, ali ne na svirep način, kako piše u optužnici.

Miodrag Popivoda, brat ubijene, kazao je da je ovakva presuda sramota za državu:

“Ovo je sram i stid za državu. Zar da se na 20 godina osudi zlikovac koji je silovao i udavio jednu ženu, koja je ostavila troje djece, braću i sestru. Ovo treba da ide do premijera i predsjednika države , da se vidi ko je kriv”, kazao je on.

Mjesto zločina

Njegov brat Momo kazao je da je sud njima ostavio da presuđuju.

“Da mi sami uzimemo pravdu u svoje ruke. Tako će i biti, sigurno. Neće na ovome ostati, neka čuju svi glasno i jasno. Neka zapamte današnji dan”, dodao je on.

Jovanović je uhapšen 10. oktobra 2011. u podgoričkom naselju Donja Gorica, a na saslušanju u policiji ispričao je sve detalje zločina. Tijelo Rajke Kaluđerović pronađeno je 8. oktobra u šumi na Ćemovskom polju, nedaleko od Kombinata aluminijuma.

Rajkin nestanak prijavio je njen suprug Momčilo Kaluđerović, 3. oktobra 2011. Jovanović je policiji ispričao da je tog jutra ponudio da preveze Kaluđerovićevu, koja je na magistrali u Mojanovićima čekala autobus do grada. Kada je ušla u automobil, Jovanović je skrenuo sa magistrale u šumu i napastvovao ženu.

Galerija

Bonus video: