U Nikšiću zaplijenjeno 10 gr heroina, na Cetinju 125 šteka cigareta

Kako je saopšteno heroin pronađen u stanu M.G. (29), dok su cigarete pronađene u kamionu L.Č. (33)
58 pregleda 5 komentar(a)
heroin, Foto: Uprava policije
heroin, Foto: Uprava policije
Ažurirano: 25.02.2013. 11:27h

Policija u Nikšiću i Cetinju zaplijenila je drogu i cigarete.

Kako je saopšteno policija u Nikšiću je od M.G. (29) zaplijenili oko 10 grama heroina i pet komada municije.

"Policijski službenici su, 20. februara, postupajući po naredbi sudije za istragu Višeg suda u Podgorici, izvršili pretres stana i drugih prostorija koje koristi M.G. Pretresom stana, pronađeno je 30 pakovanja sa oko 10 grama praškaste matarije za koju se sumnja da je opojna droga heroin. Pronađeno je 5 komada municije od kojih 4 komada cal. 7.62 mm i jedan komad nepoznatog kalibra. Daljim pretresom je pronađena su digitalna vaga za precizno mjerenje i više pakovanja listića tzv. rizli", navodi se u saopštenju Uprave policije.

O navedenom događaju je upoznat zamjenik Višeg državnog tužioca u Podgorici, koji je naložio da se protiv M.G. podnese krivična prijava, zbog osnovane sumnje da je počinio krivično djelo neovlašćena proizvodnja, držanje i stavljanje u promet opojnih droga.

On je, uz krivičnu prijavu, sproveden nadležnom tužiocu. Osnovni državni tužilac u Nikšiću će se izjasniti o krivičnom djelu u vezi sa pronalaskom municije nakon njenog vještačenja u Forenzičkom centru.

Cigarete vrijedne oko 1.500 eura

Cetinjska policija podnijela je Osnovnom državnom tužiocu u Cetinju krivičnu prijavu protiv L.Č. (33) iz Tivta, zbog osnovane sumnje da je počinio krivično djelo nedozvoljena trgovina.

Kod njega je, kako je saopšteno pronađeno i oduzeto 125 boksova cigareta, različitih marki, vrijednosti oko 1.500 eura.

"Policijski službenici su, 19. februara kontrolisali teretno vozilo "LT", kojim ja upravljao L.Č. Pregledom kabine vozača su, na sjedištu suvozača, pronađena dva paketa i jedna PVC kesa u kojima se nalazilo 125 šteka cigareta, za koje L.Č. nije imao dokaz o porijeklu niti račun o kupovini. Pregledom tovarnog dijela vozila pronađeno je i 120 polovnih pneumatika, za koje L.Č. takođe nije posjedovao dokaz o porijeklu", navodi se u saopštenju.

L.Č. je kazao da je cigarete prevozio za treće lice, dok se za pneumatike izjasnio da su njegovo vlaništvo.

Osnovni državni tužilac u Cetinju se izjasnio da su se u postupcima L.Č. stekla obilježja bića krivičnog djela nedozvoljena trgovina. Tužilac se izjasnio da se protiv trećeg lica, koje je potvrdilo da su cigarete njegove, podnese prekršajna prijava za carinski prekršaj.

Bonus video: