Austrijanci žele da Beč bude domaćin OI

Istraživanje instituta „Market” pokazuje da 45 odsto Austrijanaca smatra dobrom idejom održavanje najveće planetarne sportske manifestacije u Beču
0 komentar(a)
Ažurirano: 25.02.2013. 10:42h

Austrijanci smatraju pametnom idejom podnošenje kandidature za održavanje Olimpijskih igara 2028. u Beču.

Istraživanje instituta „Market” pokazuje da 45 odsto Austrijanaca smatra dobrom idejom održavanje najveće planetarne sportske manifestacije u Beču, a samo 25 odsto je mišljenja da je to loša inicijativa.

Zanimljivo je da „olimpijska euforija” veća u zapadnim i južnim pokrajinama, nego u istočnoj Austriji, gdje se nalazi Beč.

Kod mladih ispod 30 godina je podrška Olimpijskim igrama u Beču najviša sa 67 odsto, dok je kod onih iznad 30 godina svega 37 odsto.

Predlog predsjednika Skijaškog saveza Austrije Petera Šreksnadela da se na istoku Austrije održe zimske Olimpijske igre nailazi na manju podršku od ljetnje varijante. Naime, svega 32 odsto podržava taj predlog.

Inače, u Beču je planirano održavanje referenduma, na kojem će se građani prijestonice Austrije izjasniti da li su za podnošenje kandidature za organizovanje ljetnjih Olimpijskih igara 2028. godine.

Austrijanci žele da Beč bude domaćin OIČEKA SE REFERENDUM

Bonus video: