Stojkovića nisu suspendovali, već je nakon hapšenja išao na odmor

Okrivljeni šef kriminalistike iz Budve neometano obavlja posao, iako se protiv njega vodi specijalni krivični postupak
65 pregleda 11 komentar(a)
Ažurirano: 24.02.2013. 19:41h

Šef kriminalističke policije u Budvi Siniša Stojković nije suspendovan sa te funkcije, iako je to “Vijestima” potvrđeno iz samog vrha policije, nakon što je saslušavan u specijalnom tužilaštvu, zbog sumnje da je od tužiteljke Ljiljane Klikovac tražio da obustavi istragu protiv kolege Milenka-Miće Rabrenovića.

Stojković je 28. decembra prošle godine uhapšen na poslu, a potom saslušan u zgradi Specijalnog tužilaštva u Podgorici, zbog sumnje da je pokušao da utiče na tužiteljku Klikovac, da ne pokreće krivični postupak protiv njegovog kolege Rabrenovića, koji je nešto kasnije optužen da je prijetio novinarki “Vijesti” Oliveri Lakić.

Gotovo dva mjeseca se, na osnovu tvrdnji iz vrha UP, objavljivalo da je Stojković suspendovan i tu informaciju niko nije demantovao.

Nakon hapšenja otišao na odmor

On se, međutim, prije par dana, nakon sastanka, fotografisao sa kolegama iz budvanske policije i direktorima i predstavnicima srednjih i osnovnih škola.

Ta fotografija objavljena je na sajtu Uprave policije.

Na pitanje “Vijesti”, kako i zašto je Stojković ekspresno vraćen na posao i to prije okončanja postupka, iz policije su zvanično odgovorili da on uopšte i nije bio suspendovan.

“Siniša Stojković nije privremeno udaljen sa radnog mjesta, jer protiv njega nadležni tužilac nije pokrenuo krivični postupak podizanjem optužnice, zbog krivičnih djela izvršenih na radu ili u vezi sa radom. Stojković je nakon saslušanja, iskoristio zakonsko pravo na godišnji odmor, nakon čega je pokrenuta procedura utvrđivanja disciplinske odgovornosti”, piše u odgovoru Uprave policije.

Disciplinski postupak protiv Stojkovića, kako piše, pokrenut je njegovim povratkom na posao, jer to nije bilo moguće dok je bio na godišnjem odmoru.

Stojkovićeva suspenzija, kako je tada saopštavano iz vrha Uprave policije, bila je na snazi dan nakon što je uhapšen u Budvi.

“Stojković je odmah suspendovan sa posla, a to će biti na snazi sve dok državni tužilac ne odluči da li će protiv njega podići optužnicu ili ne. U slučaju da se protiv Stojkovića pokrene postupak u tužilaštvu, kako to nalažu zakonska pravila, Uprava policije će pokrenuti disciplinski postupak”, saopšteno je tada iz vrha policije.

Stojković je pred specijalnim tužiocem Đurđinom-Ninom Ivanović, tvrdio da nije nezakonito uticao na rad tužioca Klikovac, već da je samo iskoristio njihovu poslovno-prijateljsku vezu, kako bi se raspitao za slučaj prijetnji novinarki.

Dok je Stojković ispitivan, vrhovna državna tužiteljka Ranka Čarapić saopštila je da postoji sumnja da je “tokom posredovanja upozorio tužioca da bi dalje vođenje tog postupka ugrozilo napredovanje Veselina Veljovića na mjesto direktora Agencije za nacionalnu bezbjednost i Vladana Jokovića na mjesto direktora Uprave policije, ukazujući mu da su ova napredovanja navodno dogovorena u političkom vrhu”.

Osim toga u saopštenju je navedeno da je Stojković ukazao Klikovac da bi, ukoliko se nastavi ovakva istraga, mogla da dovede do smjena i u vrhu Tužilaštva.

Galerija

Bonus video: