Ponovo se odlučuje o određivanju pritvora maloljetniku

Sudija za maloljetnike nije uvažio prvi prijedlog tužioca za određivanje pritvora, već je odredio mjere nadzora za I. M.
0 komentar(a)
Gimnazija Slobodan Škerović, Foto: Arhiva "Vijesti"
Gimnazija Slobodan Škerović, Foto: Arhiva "Vijesti"
Ažurirano: 15.02.2013. 23:36h

Apelacioni sud uvažio je žalbu Višeg tužilaštva i vratio na ponovni postupak prijedlog da se odredi pritvor maloljetnom I. M. (16), osumnjičenom za ubistvo u pokušaju srednjoškolca D. R. (17) iz Podgorice.

Sudija za maloljetnike nije uvažio prvi prijedlog tužioca za određivanje pritvora, već je odredio mjere nadzora za I. M. , saopšteno je iz Višeg državnog tužilaštva.

U saopštenju koje potpisuje Vesna Jovićević, Viši državni tužioc, navodi se da je to tužilaštvo 13. februara nakon sprovedenog izviđaja donijelo naredbu o pokretanju pripremnog postupka prema maloljetnom I.M. zbog osnovane sumnje da je počinio krivično dijelo ubistvo u pokušaju.

Oni su istakli da se radnje u ovom predmetu sprovode po hitnom postupku, kao i da u odnosu na ostale aktere tuče osnovni državni tužilac otvorio izviđaj koji je u toku.

Sedamnaestogodišnji D.R. je u ponedjeljak veče, u tuči iza podgoričke Gimnazije dobio teške povrede grudnog koša i zadržan je u podgoričkom Kliničkom centru na liječenju.

U tuči su učestvovali učenici nekoliko srednjih škola, od kojih su četvorica iz Ekonomske.

Bonus video: