Het-trik Ligetija, zlato i u veleslalomu

On je bio vodeći i nakon prve vožnje, a do trećeg zlatnog odličja u Šladmingu došao je u vremenu dva minuta, 28 sekundi i 92 stotinke.
0 komentar(a)
Ted Ligeti, Foto: Beta AP
Ted Ligeti, Foto: Beta AP
Ažurirano: 15.02.2013. 14:24h

Ted Ligeti je nastavio dominaciju na Svjetskom prvenstvu u austrijskom Šladmingu – nakon superveleslaloma i kombinacije, američki skijaš je pobijedio i u veleslamomu. Time je odbranio titule od prije dvije godine u Garmišu, a u istoj disciplini ima i bronzu sa SP u Val d’Izeru 2009. godine.

Postao je i prvi Amerikanac sa tri zlata na jednom skijaškom prvenstvu.

Ligeti je bio vodeći i nakon prve vožnje, a do pobjede je došao u vremenu od 2:28.92 minuta.

Sa 81 stotinkom zaostatka, sreobro je osvojio Austrijanac Marsel Hiršer, koji je bio treći nakon prve vožnje, sa čak sekundom i 31 stotinkom zaostatka za Ligetijem. Austrija je, tako, stigla do prvog pojedinačnog srebra na šampionatu, a Hiršer do prve medalje na prvenstvima svijeta.

Treći je bio Italijan Manfred Melg, sa sekundom i 75 stotinki slabijim vremenom od pobjednika. On je prvi Italijan na pobjedničkom postolju na svjetskim prvenstvima u ovoj discipline od zlata Alberta Tombe sada već daleke 1996. godine u SijeraNevadi. Melg je medalje na svjetskim prvenstvima do sada osvajao u slalomu, omiljenoj discipline, srebro u Oreu 2007. i bronzu Garmišu 2001. godine.

Bez medalje ostao je Aksel Lund Svindal, drugoplasirani nakon prve vožnje. Norvežanin je završio četvrti sa samo četiri stotinke zaostatka za Melgom. Peti je bio Francuz Aleksis Panturo.

Hrvat Ivica Kostelić, nakon dvije očajne vožnje, završio je tek na 25. mjestu sa pet sekundi i 80 stotinki zaostatka.

Svjetsko prvenstvo u Šladmingu nastavlja se sjutra, kada je na programu slalom u ženskoj konkurenciji.

U nedjelju je posljednja trka, slalom za muškarce.

Bonus video: