Mandić: Vjerujem da moj sin nije to počinio, žalimo zbog toga što se desilo

Ne želimo da se ovom našem javnom obraćanju i nemilom događaju koji se desio daje bilo kakva politička konotacija
101 komentar(a)
Andrija Mandić, Foto: Savo Prelević
Andrija Mandić, Foto: Savo Prelević
Ažurirano: 13.02.2013. 17:48h

Funkcioner Demokratskog fronta Andrija Mandić obratio se javnosti otvorenim pismom u kom je potvrdio da je njegov sin osumnjičen da je teško povrijedio vršnjaka u tuči iza podgoričke Gimnazije.

Pismo prenosimo u cjelini:

"Pošto se javnost već nekoliko dana na različite načine bavi sukobom maloljetnih lica u Podgorici, a istovremeno se vrše razne špekulacije, želimo da saopštimo da smo: ja, Andrija i moja supruga Sanja, roditelji 16-godišnjeg dječaka koga policija i tužilaštvo sumnjiče za nanošenje tjelesnih povreda svom vršnjaku. Ovim dopisom okončavamo nagađanja o kome se radi.

Ono što posebno želimo da istaknemo, i što je najvažnije, jeste brz oporavak i dobro zdravlje povrijeđenog dječaka. U potpunosti saosjećamo sa njegovim roditeljima i porodicom, duboko vjerujući da naš sin nije počinalac tog gnusnog čina, istovremeno duboko žaleći što je uopšte do njega došlo.

Našeg sina smo vaspitavali i obrazovali na najbolji mogući način i kao roditelji smo smo se trudili da u njegov karakter ugradimo sve one vrijednosti koje će mu pomoći da postane dobar, pošten i cijenjen čovjek.

Zato vjerujemo da je tačna njegova tvrdnja da nije kriv za ono što se desilo tokom ovoga žalosnog i nesrećnog sukoba. Ukoliko se, pak, u sudskom postupku utvrdi i dokaže da nije tačno to što tvrdi naš sin, mi zahtijevamo striktno poštovanje zakona i da se u potpunosti primijene propisane kaznene odredbe.

Ali, sve dok se ne utvrdi istina, tražimo da se prekine sa nagađanjima, podmetanjima i izmišljotinama, jer se radi o teškoj i delikatnoj situaciji.

Ne želimo da se ovom našem javnom obraćanju i nemilom događaju koji se desio daje bilo kakva politička konotacija, s obzirom na posao kojim se bavim. Zakon mora biti iznad nas svih i jednak za sve", zaključuje Mandić u pismu.

Bonus video: