Sjekloća očekuje pobjedu protiv Bike

"Ovoga puta sam najbolje radio i dobro sam se pripremio, zdrav sam i spreman da pružim maksimum. Očekujem da pobijedim", rekao je Sjekloća na konferenciji za novinare u Beogradu
0 komentar(a)
profesionalni boks_1, Foto: Savo Prelević
profesionalni boks_1, Foto: Savo Prelević
Ažurirano: 08.02.2013. 13:42h

Crnogorski bokser Nikola Sjekloća rekao je danas da očekuje težak meč protiv Australijanca Sakia Bike, za titulu privremenog prvaka svijeta u supersrednjoj kategoriji verzije WBC, ali da očekuje pobjedu.

"Ovoga puta sam najbolje radio i dobro sam se pripremio, zdrav sam i spreman da pružim maksimum. Očekujem da pobijedim", rekao je Sjekloća na konferenciji za novinare u Beogradu.

Nikola Sjekloća će 16. februara u Atlantik sitiju boksovati protiv Australijanca porijeklom iz Kameruna Sakia Bike meč za titulu privremenog svjetskog šampiona u WBC verziji.

Sjekloća je u profesionalnoj karijeri boksovao 25 mečeva i ostvario sve pobjede, od kojih sedam nokautom. Bika je boksovao na 37 mečeva i zabilježio 30 pobeda, 21 nokautom, a pretrpio je pet poraza i imao dvije neriješene borbe.

Crnogorski bokser rekao je da nije imao problema tokom priprema za predstojeći meč, pošto je potpisao ugovor sa promoterskom kućom "Golden boj".

"U prošlosti smo imali problema sa pripremama, ali to sada nije bio slučaj, jer sam potpisao za "Golden boj" i imali smo obezbijeđena finansijska sredstva. Pripreme za ovaj meč se razlikuju od ostalih pošto se borim za svjetsku titulu", rekao je Sjekloća.

Trener crnogorskog boksera Milivoje Bašić rekao je da će se tokom meča sudariti dva stila boksovanja - "umni i fajterski".

"O Sjekloćinim kvalitetima je suvišno govoriti. Nikad u životu nije bio spremniji. Bika je "fajter", a Sjekloća više boksuje mozgom. Očekuje nas kvalitetan meč i nadam se najboljem", rekao je Bašić.

Pobjednik tog meča boksovaće za titulu svjetskog šampiona u supersrednjoj kategoriji u WBC verziji 25. maja protiv Andrea Vorda.

Sjekloća je prvi na listi izazivača WBC verzije, a Bika na drugom mjestu.

Meč organizuje promoterska kuća "Golden boj", a prenosiće ga kablovska televizija HBO.

Cijene ulaznica su od 25 do 250 dolara.

Sjekloća i njegovi saradnici sutra ujutro putuju za SAD.

Bonus video: