Glumica koja želi da postane zubarka

“Kada si malo dijete, sve vrijeme se dosađuješ, pa sam jedva čekala da pođem", kazala je mlada glumica
0 komentar(a)
Kvuvadženaj Volis, Foto: Sandrarose.com
Kvuvadženaj Volis, Foto: Sandrarose.com
Ažurirano: 08.02.2013. 08:19h

Najmlađa nominovana za Oskara, za glavnu žensku ulogu snimila je samo jedan film. Nema vozačku dozvolu i ne može kupiti cigare i alkohol, jer ima samo devet godina. Njeno ime namučilo je veliki broj ljudi, jer niko nije sasvim siguran u to kako se izgovara, ali je u razgovoru za zimbio.com, mlada glumica objasnila da se zove Kvuvaženej Volis i dodala da joj ne smeta kada neko pogriješi.

Kada je imala pet godina, njena majka je povela na audiciju za snimanje filma “Beasts of the Southern Wild”, gdje su slagale da je godinu dana starija, kako bi mogla da se prijavi, jer je režiser Ben Zejtlin tražio za glavnu ulogu djevojčicu od šest do devet godina.

“Mamin prijatelj nas je pozvao i kazao da je u toku audicija za djevojčice od šest do devet godina. Mama je odgovorila da sam previše mala, a onda je spustila slušalicu i upitala me da li želim da idem na audiciju. Nakon toga smo pokušali i uspjelo je”, ispričala je Valis, kojoj su omiljeni filmovi “Happy Feet 2”, “Princess and the Frog”, “Beauty and the Beas” i “Bee Movie”.

Na pitanje kako joj se svidio film u kojem tumači glavnu ulogu, ona kaže: “Na neki način je veoma čudno, zato što vidiš ogromnog sebe"

“Kada si malo dijete, sve vrijeme se dosađuješ, pa sam jedva čekala da pođem. Na neki način je veoma dobro kada radiš stvari dok si dijete”, dodala je veoma ozbiljno.

Na pitanje kako joj se svidio film u kojem tumači glavnu ulogu, ona kaže: “Na neki način je veoma čudno, zato što vidiš ogromnog sebe. Onda sam pogledala sebe i zapitala se zašto sam toliko manja od verzije na ekranu, a onda sam ponovo razmislila i rekla 'Čekaj, ja sam prava verzija!'”.

Valis je bila oduševljena uvećanom verzijom sebe, ali ne i ogromnim prasetom koje u filmu tumači ulogu praistorijske životinje, koje se pojavljuje u snovima njenog lika.

“Najteža stvar je bila kada je trebalo da dotaknem prase. Nisam mogla to da uradim, jer je bio veliki, crn, čupav i drugačiji. Bio je tako veliki, a ja sam bila tako mala i znala sam šta može da mi uradi”, prepričava ona dramatično. Ipak, do kraja snimanja zavoljela je prase, čak je i jahala na njemu dok nije zaključila da je to prerasla. “Morali smo da postanemo najbolji prijatelji”, dodala je Kvavaženej, kojoj su omiljeni sportovi košarka, odbojka, tenis, pingpong, pjevanje i igranje.

Prema riječima režisera, Valis je uspjela da se izbori za ulogu u konkurenciji od četiri hiljade djevojčica.

“Ona nosi u sebi neobičnu žestinu. Pored toga je pametna i ima osjećaj za dobro i loše”, ispričao je Zejtlin, a zatim otkrio buduće projekte mlade zvijezde.

“Kvuvaženej će se pojaviti u filmu Stiva Mekvina “Twelve Years a Slave” krajem ove godine”, otkriva on, i dodaje da će joj jedan od kolega biti Bred Pit. Ipak mladoj glumici, kojoj je san da postane zubarka, on nije omiljeni glumac, već su tu čast zaslužili Megan Gud, Deni Glover, Selena Gomez i Kris Braun.

Bonus video: