Postavljen TNT

Uhapšeni Beranci osumnjičeni za postavljanje eksploziva pod automobil

Nakon hapšenja N.V. i I.Đ. su, uz poseban izvještaj, sprovedeni su Osnovnom državnom tužilaštvu u Beranama
3 komentar(a)
Uhapšenik, hapšenje, Foto: Telegraph
Uhapšenik, hapšenje, Foto: Telegraph
Ažurirano: 27.03.2019. 20:18h

Beranska policija uhapsila je Berance N.V. (27) i I.Đ. (23), zbog sumnje da su krajem decembra 2012. godine podmetnuli eksplozivnu napravu pod automobil sugrađanina P.V.

Iz Uprave polciije je saopšteno da su uhapšeni mladići osumnjičeni za saizvršilaštvu u krivičnom djelu izazivanje opšte opasnosti.

Policija sumnja da su N.V. i I.Đ. 28 decembra 2012. oko 23:30 časova, u naselju Donje Luge u Beranama, ispod automobila “fiat punto”, beranskih registarskih oznaka, koji je bio parkiran u dvorištu kuće P.V. podmetnuli improvizovanu eksplozivnu napravu, koja je sadržala eksploziv trinitrotoluen (TNT).

"Aktiviranjem eksplozivne naprave nastupila je veća materijalna šteta na vozilu, kao i šteta na kući P.V. O događaju je obaviješteno nadležno državno tužilaštvo. Uviđajem su izuzeti tragovi sa lica mjesta koji su poslati na vještačenje u Forenzički centar", saopšteno je iz Uprave policije.

Iz UP je pojašnjeno da su preduzimanjem aktivnosti i vještačenjem izuzetih tragova došli do sumnje da su N.V. i I.Đ. počinili krivično djelo izazivanje opšte opasnosti i jutros ih uhapsila.

Nakon hapšenja N.V. i I.Đ. su, uz poseban izvještaj, sprovedeni su Osnovnom državnom tužilaštvu u Beranama.